Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Έχουν βγει ήδη τα συμπεράσματα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Πέντε ημέρες για την καθοριστική εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αρταίων, έχουν ήδη καταλήξει στα συμπεράσματά τους και φυσικά για όποιους αναλύουν τα πράγματα, τα πρώτα συμπεράσματα έχουν ήδη βγει.
Ιδιαίτερα αποδυναμωμένος ο εκλεκτός της ΝΔ Γιώργος Παπαβασιλείου, μιας και μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ανεξάρτητου συνδυασμού του Χρήστου Παπάζογλου, οι πολίτες που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρήκαν διέξοδο σ’ αυτό τον συνδυασμό που τον αποτελούν στελέχη του κόμματος, αλλά και ανεξάρτητες προσωπικότητες, που δίνουν το στίγμα της αυτοδιοικητικής πορείας του ανεξάρτητου συνδυασμού.
Δεν είναι λίγοι αυτοί, που μιλούν για σημαντικό πρόβλημα στον «επίσημο» συνδυασμό της ΝΔ, το οποίο καθιστά τον αγώνα αμφίρροπο, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι μπορεί να προκύψει την Κυριακή το βράδυ.
Απ’ την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαλέξη, που έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ουσιαστική στήριξη στελεχών της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, δείχνει να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντίθετα η συσπείρωση των πολιτών στον συνδυασμό, φαίνεται να είναι ουσιαστική και να μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.
Προβλήματα που κάποιοι πήγαν να εμφανίσουν σε σχέση με την στάση αυτοδιοικητικών παραγόντων, δεν υπάρχουν και όπως πληροφορούμαστε άνθρωποι της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι δίπλα στην προσπάθεια που κάνει ο Γιάννης Παπαλέξης και οι συνεργάτες του.
Οι πορείες των δυό συνδυασμών, έχουν ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά. Στον πρώτο, μέρα με την ημέρα τα προβλήματα αναδεικνύονται και είναι καθοριστικά για να κρίνουν το αποτέλεσμα, ενώ στον δεύτερο τα προβλήματα έχουν μηδενιστεί και οι όποιες αντιρρήσεις μπορεί να προέκυψαν στην προεκλογική περίοδο, να έχουν συζητηθεί και να έχουν ξεπεραστεί.
Γενικά θα λέγαμε ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, οι πολίτες έχουν γνώση της κατάστασης που επικρατεί και η γνώση αυτή μπορεί να οδηγήσει, όσους δεν έχουν αποφασίσει και στην εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων, για να είναι καλύτερο και το μέλλον της πόλης μας και του νέου Δήμου συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: