Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η στρατηγική ανάπτυξης της νέας δημοτικής αρχής

Στους Κωστακιούς μίλησε ο Γιάννης Παπαλέξης

Στους Κωστακιούς μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο Γιάννης Παπαλέξης, υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο ανέλυσε τις προτάσεις και τις θέσεις του για τα ζητήματα του νέου Δήμου και τα ειδικότερα τοπικά προβλήματα και τόνισε την απόφασή του παλέψει με πάθος για την αντιμετώπισή τους και μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Έχουμε εντάξει την εδαφική και την οικονομική ποικιλία των διαφορετικών περιοχών που απαρτίζουν το νέο Δήμο Αρταίων σε μια στρατηγική ανάπτυξης που στοχεύει στην παραμονή των παιδιών μας στον τόπο τους και δίνει δημιουργική διέξοδο στις επαγγελματικές και κοινωνικές αναζητήσεις των νέων. Με το Πρόγραμμά μας αξιοποιούμε τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που μας προσφέρει ο «Καλλικράτης» και στην πρώτη θητεία μας, τα πρώτα 3,5 χρόνια, βάζουμε τις βάσεις και οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας για τη δυναμική ενοποίηση και ομογενοποίηση του Δήμου μας. Δώστε μας τη δυνατότητα να αναλάβουμε τις τύχες του νέου Δήμου για μια νέα δημιουργική περίοδο που θα αξιοποιεί και θα επεκτείνει τα μέχρι τώρα σημαντικά και αξιοζήλευτα επιτεύγματα των σημερινών Δημοτικών Αρχών. Με στενή συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους που θα εκλέξετε, ανεξάρτητα από παράταξη, εγγυόμαστε την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων καθαριότητας, ύδρευσης κλπ. που τυχόν θα προκύπτουν. Εγώ και οι συνεργάτες μου σας είμαστε γνωστοί. Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά και επαγγελματικά από μικροί εδώ, μαζί σας, δίπλα σας. Και έτσι θα είμαστε και αύριο».
Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Γιάννης Παπαλέξης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη λειτουργία διατάξεων του νόμου «Καλλικράτης» και να αναπτύξει τις προτάσεις του για το αποχετευτικό, λέγοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα σύνδεσης με το βιολογικό καθαρισμό της Άρτας, καθώς και την προοπτική του Τ.Ε.Ι., για το οποίο είπε ότι είμαστε αποφασισμένοι να το στηρίξουμε, να το ενδυναμώσουμε και να το αξιοποιήσουμε ως μοχλό βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Δήμου. Επίσης δεσμεύθηκε για μεγιστοποίησης της απορρόφησης πόρων του Ε.Σ.Π.Α. με στόχο τη στήριξη των ανέργων, των αναξιοπαθούντων και όσων έπληξαν τα μέτρα του Μνημονίου.
Και ο Γιάννης Παπαλέξης έκλεισε την εκδήλωση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός του «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θα είναι πρώτος στις 7 Νοέμβρη και ο σίγουρος νικητής στις επαναληπτικές μετά από μια βδομάδα.
Προηγουμένως ο Γιάννης Παπαλέξης παραβρέθηκε και χαιρέτησε την συγκέντρωση φίλων του Γιάννη Σεντελέ, υποψήφιου δημάρχου Δυτικών Τζουμέρκων.
Το πρωί της 28 Οκτωβρίου 2010 συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ».
Το βράδυ κλιμάκιο του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» συνέχισε τις εξορμήσεις του με επισκέψεις στο Γλυκόριζο, στις Εργατικές κατοικίες και στην Ελεούσα.

Το πρόγραμμα για την Καμπή

Απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες ακροατήριο ο Γιάννης Παπαλέξης, ανέπτυξε πτυχές του προγράμματός του και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά τον σημερινό Δήμο Ξηροβουνίου. Ζήτησε την συμπαράσταση και την συμμετοχή όλων για την υλοποίησή του με στόχο την αναμόρφωση των υποδομών και την εξυπηρέτηση των δημοτών .
Ιδιαίτερα στάθηκε:
* στη δημιουργία κόμβου και παράκαμψη Αμμοτόπου για την άμεση σύνδεση της Ιόνιας οδού με τα Δυτικά Τζουμέρκα.
*στην επιτάχυνση διαδικασιών και εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την κατασκευή της Ιόνιας οδού.
*στην τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της Λίμνης Πουρναρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Νοτιοδυτικών Τζουμέρκων.
* στον επανέλεγχο επέκτασης της λατομικής ζώνης του Τ.Δ. Καμπής και Αμμοτόπου, λόγω της σοβαρής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής.
* βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με παρεμβάσεις, όπως η σύνδεση των χωριών με αστική συγκοινωνία.
* εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και επιτάχυνση των κατασκευών και των μελετών
* κατασκευή βιολογικού καθαρισμού σε όλους τους οικισμούς.
Υποσχέθηκε τακτική επικοινωνία με τους τοπικούς συμβούλους για καλύτερο συντονισμό και καλύτερη αποτελεσματικότητα και αφού διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός είναι ο σίγουρος νικητής των εκλογών, ο Γιάννης Παπαλέξης τόνισε: Το πρόγραμμά μας διαμορφώνει τις συνθήκες αξιοποίησης του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής και εγγυάται τη γρήγορη ενοποίηση του νέου Δήμου και τη δυναμική ανάπτυξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: