Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: Έχουμε την πρόταση για τους μετανάστες


Ευαισθητοποιήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης για το πρόβλημα των μεταναστών

Σ’ όλη την Άρτα, συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της παρουσίας και διαμονής στην πόλη μας και τα γύρω χωριά, των οικονομικών μεταναστών και ο προβληματισμός όλων αφορά το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που καθημερινά δημιουργούνται όλο και περισσότερα.
Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με την «Γ», ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός του έχει πρόταση για τους οικονομικούς μετανάστες, όπως επίσης και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το θέμα αυτό, μιας και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και καθημερινά δέχεται μηνύματα απ’ τους πολίτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δημιουργούνται.
«Αντιλαμβάνομαι την εξαθλίωση των οικονομικών μεταναστών, που βρέθηκαν στην Άρτα για ένα μεροκάματο και δεν το βρίσκουν», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και συνέχισε: «Πολλά χρόνια τώρα έρχονται στην πόλη μας οι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και όπως είναι φυσικό τα προβλήματα κάθε ημέρα πολλαπλασιάζονται. Τα προβλήματα τώρα δείχνουν δυσεπίλυτα, αφού δεν αντιμετωπίστηκαν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα απ’ την αρχή, απ’ όταν ήρθαν οι πρώτοι οικονομικοί μετανάστες και όλα έδειχναν ότι θα τους ακολουθήσουν και άλλοι».
Γνώστης του προβλήματος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, επισημαίνει την άθλια κατάσταση που δημιουργήθηκε γύρω απ’ το ιστορικό γεφύρι και η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος θα είναι προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή.
Περισσότερο ευαισθητοποιημένος όμως εμφανίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. «Δεν μπορεί να βρίσκονται ανυπεράσπιστοι συμπολίτες μας που θέλουν να κάνουν κάποια εργασία στα κτήματά τους ή να βρίσκονται στο έλεος των αναγκών των οικονομικών μεταναστών, περιουσίες που οι συμπολίτες μας με κόπο διατηρούν».
Το μέγεθος του προβλήματος αναδεικνύει ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζοντας: «Παλιότερα είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κάθε συμπολίτης μας, που διατηρεί ένα σπίτι ή μια αποθήκη στο κτήμα του και αυτό το καταλαμβάνουν οι μετανάστες. Αν σ’ αυτό το κατειλημμένο οίκημα συμβεί κάτι, τότε πως θα αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι το σπίτι ήταν κατειλημμένο και δεν είχε εγκαταστήσει αυτός τους μετανάστες εκεί, για να τους έχει στην δουλειά του;»
Με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο αναδεικνύει το πρόβλημα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και επισημαίνει πως τον ίδιο τον αφορά η προστασία των συμπολιτών μας, που έτσι κι αλλιώς πρέπει και να εργαστούν στα κτήματά τους και η προστασία των περιουσιών τους, που τώρα είναι στην τύχη της και αφημένη στις διαθέσεις των οικονομικών μεταναστών, των οποίων τα προβλήματα και οι άθλιες συνθήκες που ζουν, δεν τον αφήνουν αδιάφορο.
Στην συνέχεια των δηλώσεών του προς την «Γ» ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης κάνει αναφορά στην πρότασή του και τις άμεσες πρωτοβουλίες, που ως δήμαρχος θα αναλάβει.
«Άμεση συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ώστε σε κάθε περίπτωση που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να βρεθούμε δίπλα τους και φυσικά ιδιαίτερη ευαισθησία για τον πολίτη και την περιουσία του», επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος και εξηγεί πως «γνωρίζουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά με καλή διάθεση και παρεμβάσεις και για το πρόβλημα αυτό, θα βρούμε τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα άμεσα προβλήματα».
Συνολικότερα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, επεσήμανε πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος, την επόμενη ημέρα των εκλογών να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες που δείχνουν την ευαισθησία τους για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, τόνισε με έμφαση πως και με τα προβλήματα των μεταναστών θα ασχοληθεί, αλλά και τα προβλήματα των πολιτών, θα είναι σε πρώτο πλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: