Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μακριά τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ

Αδιαχώρητο στο cine ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΓΥΡΗ

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΤΙΝΟΥ

Μακριά τα χέρια από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», προειδοποίησε τον παριστάμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Βαγγέλης Αργύρης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους απόδημους Ηπειρώτες της Αττικής.Μια ομιλία που τα είχε όλα: όραμα, προοπτική, σχεδιασμό, δυναμισμό, θέληση και πολυπληθές ακροατήριο.
Εκατοντάδες απόδημοι Ηπειρώτες έσπευσαν ν΄ακούσουν το πρόγραμμα του κ. Αργύρη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ήπειρος, τόπος να ζεις», που φιλοδοξεί ν΄αλλάξει σελίδα και προοπτική για όλη την περιοχή.Και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως θα είναι το πρώτο μέλημά του να κάνει την Ήπειρο ισχυρή και δυνατή, πλούσια και ακμαία ώστε πολλά από τα ξενιτεμένα παιδιά της ν΄αρπάξουν την ευκαιρία και να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες, εκεί όπου είναι η θέση τους, τα σπίτια τους, η πολιτιστική κληρονομιά τους, η άλλη μισή καρδιά τους.Και είναι αποφασισμένος να το κάνει πάση θυσία, ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία και τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ. Ντόμπρος και ξεκάθαρος, χωρίς να μασάει τα λόγια του έθεσε κόκκινη γραμμή σ΄αυτούς που θ΄αποπειραθούν να βάλλουν χέρι στη σημαντική για τους Ηπειρώτες γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», την οποία, όπως είπε, είναι γι΄αυτούς ότι η Ακρόπολη για τον ελληνισμό.
Προειδοποιώντας και τον υπουργό-κουμπάρο του πως σε πιθανή απόπειρα, αντίθετη προς το συμφέρον των Ηπειρωτών, θα τον βρει απέναντί του.Ο κ. Αργύρης είπε πως θα μεταφέρει στην Περιφέρεια την εμπειρία του που απέκτησε από την πολύχρονη παρουσία του στη Βουλή και την κεντρική εξουσία. Με μοναδικό στόχο να την καταστήσει πρότυπο, υπόδειγμα και για τις υπόλοιπες.Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου κατέταξε τη σπουδαία θέση που κατέχει μεταξύ Ανατολής και Δύσης, το παρθένο περιβάλλον, το πλούσιο υδάτινο δυναμικό, τα αθάνατα μνημεία, την πολιτιστική κληρονομιά, τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, την παιδεία με τα δύο πανεπιστήμια που διαθέτει, το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό, το σύγχρονο οδικό δίκτυο, τα ποιοτικά προϊόντα, τις υποδομές σε μεταφορές, ενέργεια και επικοινωνίες, τις ευοίωνες προοπτικές για την πράσινη οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την εργασία. Και βέβαια ο άνθρωπος, αυτός ο φιλότιμος, φιλόξενος και δραστήριος Ηπειρώτης, ο οποίος όπου επιχειρεί, δημιουργεί.Πάνω απ΄ όλα αυτά και αυτούς θα σκύψουν με επιμονή και υπομονή, θέληση και δυναμισμό ο κ. Αργύρης και οι συνεργάτες του προκειμένου να δώσουν νέα πνοή στην Ήπειρο. Μια περιοχή με αξιόλογα στοιχεία και προοπτική πράσινης ανάπτυξης, επενδύσεων, προσέλκυσης κεφαλαίων και τουριστών, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Μια περιοχή ξεχωριστή, από τις καλύτερες της Ελλάδας, σπάνιας ομορφιάς που απλόχερα της χάρισε η φύση. Μια περιοχή που διαθέτει τα απαράμιλλα Ζαγοροχώρια, τη Δωδώνη, το Σούλι, τη Ζίτσα, τα Τζουμέρκα, την Πίνδο, τη Μουργκάνα, τη Νικόπολη, την Πάργα, την Παμβώτιδα και τα ποτάμια της, τη βυζαντινή Άρτα, τον Αμβρακικό.Μια περιοχή με διαχρονικό και σύγχρονο πλούτο, με αστείρευτες πηγές ευημερίας, με παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Μια περιοχή όπου συναντώνται η ιστορία και ο πολιτισμός, η υγιεινή διατροφή, η παιδεία, η δημιουργία.
Πλεονεκτήματα ανεκτίμητα, τα οποία με την κατάλληλη αντιμετώπιση θα στηρίξουν την Ήπειρο ν΄αλλάξει όψη και σελίδα.Με επίκεντρο την Ηπειρώτισσα και τον Ηπειρώτη και με οδηγό τη διαφάνεια ο κ. Αργύρης κατέθεσε το πρόγραμμά του στην κρίση των συμπατριωτών. Ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την αλλαγή πορείας της Ηπείρου, προς όφελος όλων των κατοίκων της.Τα προβλήματα πολλά και διαχρονικά. Αλλά οι Ηπειρώτες στα δύσκολα φαίνονται. Με γνώση και εμπειρία, αλλά προπαντός με την αστείρευτη αγάπη για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, ο κ. Αργύρης και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να κάνουν το όραμα πραγματικότητα και την Ήπειρο τόπο να ζεις. Το ευχόμαστε από καρδιάς.Το πέρας της ομιλίας του κ. Αργύρη καλύφτηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους ένθερμους πατριώτες που την παρακολούθησαν, καθώς και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης, οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη, Γ. Κουτσούκος, Μ. Τιμοσίδης, οι βουλευτές Ήπείρου του ΠΑΣΟΚ Μ. Παντούλας, Θ. Οικονόμου, Β. Παπαχρήστος, Δ. Τσιρώνης, Π. Στασινός, Χρ. Κατσούρας, καθώς και οι Τόνια Αντωνίου, Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, ο νομάρχης Πρεβέζας . Β. Ιωάννου, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ηλ. Λιακόπουλος, ο πρόεδρος και μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, υποψήφιοι συμβούλοι, κομματικά στελέχη και βεβαίως πολλοί, πάρα πολλοί απόδημοι που γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου «Κεραμεικός» της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: