Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ: Η πορεία μας θα είναι αναπτυξιακή με επίκεντρο τον άνθρωπο


Στο Δήμο Ζηρού οι επαναληπτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα και ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Φιλιππιάδας κ. Δημήτρη Γιολδάση , ήταν αυτός που επικράτησε έναντι του κ. Γιώργου Ζυγούρη. Ο συνδυασμός «Δήμος για τον πολίτη» υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ πρώτευσε με 5.325 ψήφους και ποσοστό 55,24% έναντι 4.314 ψήφων και ποσοστό 44,76% του ανεξάρτητου κ. Γιώργου Ζυγούρη (η μεταξύ τους διαφορά είναι 10, 48%).
Ο πρώτος συνδυασμός βγάζει 16 έδρες, ο δεύτερος 8, δύο έδρες πάνε στο συνδυασμό του κ. Βογιατζή υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και μία στον κ. Πέτρο Τσεκούρα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η αποχή στο Δήμο Ζηρού άγγιξε το 50%.
Ο κ. Δημήτρης Γιολδάσης δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Και ευχαρίστησε όλους όσοι των στήριξαν. Μίλησε για πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και δεσμεύθηκε ότι η πορεία του δήμου θα είναι αναπτυξιακή με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Ο κ. Ζυγούρης σε μήνυμα του σημείωσε ότι «οι δημότες του δήμου Ζηρού μας έταξαν στην αντιπολίτευση. Είναι απολύτως σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία και θα φροντίσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.
Παράλληλα συνεχάρη τον κ. Γιολδάση για την επανεκλογή του, καθώς και όλους όσοι αποτελούν τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Αρωγοί της δημοτικής αρχής, όπου απαιτείται, αλλά και αυστηροί κριτές της με συνεχή έλεγχο της λειτουργίας της, τόνισε ο κ. Ζυγούρης.

ΠΑΡΓΑ: Για 28 μόλις ψηφοδέλτια άλλαξε ο Δήμος

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στο Δήμο Πάργας όπου ο Αθανάσιος Λιόλιος που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με ποσοστό 50,16% τον νυν δήμαρχο Φαναρίου κ. Αντώνη Νάστα που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και έλαβε ποσοστό 49,84%.
Πριν το αποτέλεσμα η βραδιά των εκλογών στο Δήμο Πάργας είχε εξελιχθεί σε θρίλερ μέχρι και την καταμέτρηση των τελευταίων ψήφων και όπως φαίνεται η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα αποφανθεί για τον τελικό νικητή, αφού η διαφορά είναι μόλις 28 ψηφοδέλτια.
Η τελική καταμέτρηση έδωσε 4.456 ψήφους στον κ. Λιόλιο και 4.428 ψήφους στον κ. Νάστα. Ο πρώτος συνδυασμός βγάζει 16 έδρες, ο δεύτερος 10 και μία έδρα πηγαίνει στον κ. Γάκη Σωτήριο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή συσπείρωση».
Ο κ. Θανάσης Λιόλιος δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ευχαριστεί τους πολίτες των δήμων Φαναρίου και Πάργας που δώσανε την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα ο δήμος.
Ανοιχτά αμφισβητεί ο Δήμαρχος Φαναρίου Αντώνης Νάστας και η παράταξη «Δημοτική Ενωτική πορεία» , το αποτέλεσμα στο νέο Δήμο Πάργας όπως αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νομαρχία Πρέβεζας.
Πάντως από την πλευρά των στελεχών της «Δημοτικής Ενωτικής πορείας» γίνονταν προσπάθεια αντιπαραβολής των αποτελεσμάτων που δόθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους προς τη Νομαρχία σε σχέση με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: