Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μείζον πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ Άρτας

Στο επίκεντρο της κριτικής, οι επιλογές και οι προτάσεις του βουλευτή Κ. Παπασιώζου

«Χαστούκι» για όσους έλαβαν αποφάσεις πριν τις δημοτικές εκλογές για το νομό Άρτας, αποτελούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και σε καμία περίπτωση η εκλογή Καχριμάνη, που συνοδεύτηκε από καλή παρουσία και στο νομό Άρτας, δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιστάθμισμα στην μεγάλη ήττα που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας.
Δεν ήθελαν, λίγο πριν το καλοκαίρι οι παράγοντες του κόμματος και τοπικό και σε επίπεδο ηγεσίας, να ακούσουν απόψεις και προτάσεις, που θα ήταν καλύτερες και δεν θα δημιουργούσαν τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν.
Ήταν πολλοί αυτοί που στο εσωτερικό της ΝΔ, με κάθε ευκαιρία επεσήμαναν προς τον εκπρόσωπο της γραμματείας αυτοδιοίκησης του κόμματος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδηθούν οι εκλογές με το νομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου υποψήφιο, όπως επίσης ότι δεν ήταν αναγκαίο να προκύψει κομματική στήριξη στον μικρό νέο Δήμο Ν. Σκουφά.
Κι όμως έτσι έγιναν τα πράγματα. Ο κ. Παπαβασιλείου, έλαβε το κομματικό χρίσμα, βάζοντας την ίδια στιγμή απέναντί του όλα τα στελέχη του κόμματος, που λίγο καιρό πριν είχαν δώσει την μάχη για την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά στην Άρτα.
Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε ο βουλευτής του νομού Κώστας Παπασιώζος, ο οποίος για όλα τα ενδεχόμενα ρωτήθηκε και οι απαντήσεις που έδωσε ήταν αυτές που βάρυναν στην τελική επιλογή.
Η ήττα του Γιώργου Παπαβασιλείου στην Άρτα, με τον τρόπο που ήρθε, αλλά και η ήττα του συγγενή του βουλευτή Γιάννη Κόκλα στο Δήμο Ν. Σκουφά, δείχνουν αυτό που όλοι είχαν επισημάνει απ’ την περίοδο που γινόταν οι συζητήσεις για την επιλογή των υποψηφίων που θα έχουν την στήριξη του κόμματος της αντιπολίτευσης. Έλεγαν τότε χαρακτηριστικά, ότι δεν μπορεί να ενώσει το κόμμα της ΝΔ, με τον συσχετισμό που έχει η ηγεσία του ένας άνθρωπος που λίγο καιρό πριν είχε τεθεί μετωπικά απέναντι στην σημερινή ηγεσία της ΝΔ και που επί πλέον έχει μια πορεία, η οποία κάθε άλλο ενέπνεε εμπιστοσύνη γιατί κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η αλαζονεία και η υπεροψία.
Στην δεύτερη περίπτωση, για το χρίσμα στον Γιάννη Κόκλα δηλαδή, οι πάντες έλεγαν ότι δεν μπορεί κανένας να ανεχτεί την οικογενειοκρατία, όπου δίνεται το κομματικό χρίσμα σ’ ένα πολύ μικρό Δήμο, μόνο και μόνο χάριν της συγγενικής σχέσης με τον βουλευτή.
Το αποτέλεσμα ήρθε, δεν είναι καθόλου καλό για τη ΝΔ και όπως είναι λογικό σε κεντρικό επίπεδο, ο απολογισμός θα ζητηθεί απ’ τον βουλευτή, ο οποίος έκανε και τις περισσότερες εισηγήσεις, για το πώς το κόμμα θα πάει στις εκλογές. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΟ

Σε πολιτικά γραφεία που δεν στήριξαν την εκλογή του Γ. Παπαβασιλείου, προσπαθούν να αποδώσουν την αιτία της ήττας στο Δήμο Αρταίων, κάποιοι «αναλυτές», οι οποίοι είχαν προεξοφλήσει, την περασμένη εβδομάδα, μεγάλη νίκη.
Και πως ήταν δυνατόν κάποια πολιτικά γραφεία να είναι δίπλα στον εκλεκτό του κόμματος, την στιγμή που ο ίδιος ο υποψήφιος, σ’ όλη του την παρουσία στην Άρτα, δεν έκανε άλλο απ’ το να υποτιμάει τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου και με την δύναμη που είχε, κατά περίπτωση, να προσπαθεί να μειώνει την όποια προσπάθεια έκαναν και το όποιο αποτέλεσμα έφερνε.
Μήπως λοιπόν, οι «αναλυτές» που θέλουν να υπερασπιστούν την «ενότητα» της ΝΔ, θα έπρεπε πρώτα να δουν την πορεία και την παρουσία στην Άρτα του νομάρχη και ακολούθως να προβούν σε «αναλύσεις» για τα αίτια της ήττας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: