Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες…


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν πάει άλλο με τους οικονομικούς μετανάστες, επεσήμανε σε χτεσινές δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Άρτας Γιώργος Ντοκουμές, λαμβάνοντας αφορμή απ’ το τελευταίο περιστατικό που είχαμε στην Άρτα, με αφγανό οικονομικό μετανάστη, ο οποίος παρασύρθηκε απ’ τα ορμητικά νερά του Αράχθου και παρα λίγο να πνιγεί. Ένα περιστατικό που μπορεί να επαναληφθεί, αν δεν ληφθούν μέτρα και δεν υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση των οικονομικών μεταναστών, για τους κινδύνους που εγκυμονεί το ποτάμι, στο οποίο συχνά βρίσκονται είτε για να πλυθούν, είτε για να πάρουν νερό, είτε για ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανένας.
Το περιστατικό αποτελεί αφορμή, για μία ακόμη έκκληση, μιας και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, «δεν πάει άλλο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Ντοκουμές. Έδωσε κι ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Στην περιοχή μας, σ’ όλα τα σημεία της πόλης και σ’ όλα τα χωριά ζουν σήμερα, κάτω από άθλιες συνθήκες 3.500 έως 4.000 οικονομικοί μετανάστες Αφγανοί οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι Πακιστανοί.
Και το ακόμη σημαντικότερο στοιχείο. Στην αρχή, τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο που βρέθηκαν στην Άρτα, ήταν ήρεμοι και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούσαν προβλήματα, δεν έδειχναν παραβατικότητα. Από πέρυσι όμως η παραβατικότητα και η μικροεγκληματικότητα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και καθημερινά οι αστυνομικοί θα πρέπει να κινητοποιούνται για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργούν.
Σ’ όλα αυτά αν προστεθεί και το γεγονός ότι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, διαμένουν στα χωράφια και τους δρόμους και δεν έχουν να φάνε, τότε ο καθένας θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η παραβατικότητα που παρουσιάζεται σήμερα, θα είναι διπλάσια και τα προβλήματα πολλά.
Το μήνυμα έστειλε χθες με τις δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Ντοκουμές και έρχεται να προστεθεί στις διαδοχικές εκκλήσεις που κάνει η «Γ» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι κοινωνικοί φορείς, οι παράγοντες του τόπου και οι πολίτες για να δούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Να κατατεθούν προτάσεις, γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο, όσο κι αν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, που είναι οι πρώτοι αρμόδιοι να ασχοληθούν με το θέμα, δεν το είχαν δει ή αδιαφόρησαν να ασχοληθούν.
Η «Γ» επέμενε και επιμένει: Τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε λίγο καιρό κανένας δεν θα μπορεί να κάνει κάτι και η Άρτα, θα γίνει κάτι σαν την Πάτρα και τότε άντε να τρέχουν οι πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: