Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δουλειά από σήμερα. Αλλιώς…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Από σήμερα πρέπει να αρχίσει την δουλειά η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, γιατί τα προβλήματα στην πόλη και τα χωριά, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν και τις επόμενες ημέρες μπορεί να καταντήσουν αδιόρθωτα και ανεπίλυτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η πόλη βρωμάει! Δεν μπορείς να περάσεις σε κανένα δρόμο… Τα σκουπίδια είναι σωροί και όπου επιχειρείται να συγκεντρωθούν τα μισά βρίσκονται μέσα στο δρόμο. Η εικόνα δεν αφορά μόνο το κέντρο, που κινούνται οι πάντες και μπορούν να σχολιάζουν την κατάσταση. Στην υπόλοιπη πόλη τα πράγματα είναι χειρότερα. Μέρες ολόκληρες κάνει το απορριμματοφόρο να περάσει και οι πολίτες έχουν αγανακτήσει.
Ο σχεδιασμός δράσης των ενοποιημένων υπηρεσιών καθαριότητας του νέου Δήμου Αρταίων, πρέπει να γίνει από τώρα. Γιατί δεν μπορεί να περιμένει ο νέος δήμαρχος να αναλάβει τα καθήκοντά του και μετά να δει τι μπορεί τι να κάνει. Ενημέρωση από τώρα και εκπόνηση σχεδίου τώρα, ώστε την 1η του νέου έτους, η δουλειά να γίνεται με σχέδιο, το οποίο θα δώσει και τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της νέας δημοτικής αρχής.
Το κυκλοφοριακό ενώ ήταν το μείζον πρόβλημα, τώρα έχει φτάσει στο κόκκινο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κυκολοφορήσει αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, ενώ δε μένει χώρος για να κινηθούν και οι πεζοί.
Η συνεννόηση της νέας δημοτικής αρχής με όλους τους αρμόδιους φορείς, ειδικά με την Τροχαία, τους φορείς των ιδιοκτητών μέσων μαζικής μεταφοράς και όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων, πρέπει να φέρει ένα σχέδιο για τις πρώτες ημέρες, που μπορούν να γίνουν αλλαγές, οι οποίες θα φανούν στους πολίτες.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει η τριτοκοσμική εικόνα με τα κολωνάκια στους πεζόδρομους και αυτό να θεωρείται παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Τώρα δε που τα περισσότερα είναι σπασμένα, ούτε στο Μπαγκλαντές, δεν μπορείς να δεις τέτοιες εικόνες.
Πολλά είναι τα προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν και να δείξει η νέα δημοτική αρχή, την καλή της πρόθεση να τα αντιμετωπίσει ουσιαστικά και όχι με ημίμετρα.
Άρα λοιπόν ο νέος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, στις σαράντα ημέρες που απομένουν μέχρι να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος, ώστε να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα. Αυτό περιμένει ο κάθε πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: