Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών από 26 χώρες στο διεθνές τουρνουά τένις 2010 που διεξάγεται στην Πρέβεζα και θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου . Συγκεκριμένα έχ

Ουσιαστική φαίνεται πως ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με την παρουσία της υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Λούκας Κατσέλη, σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα. Η αρμόδια υπουργός απαντώντας στις προτάσεις του ηπειρώτη βουλευτή επεσήμανε ότι «Ο κ. Οικονόμου, μας έδωσε μία πρόταση πολύ συγκεκριμένη, κάτι για το οποίο μας έχει απασχολήσει κι εμάς, και νομίζω, ότι μπορούμε να την αποδεχθούμε. Και αφορά την αλλαγή της νομοτεχνικής βελτίωσης, του Άρθρου 6. Θα τη δούμε ακριβώς πως είναι, για να τη καταθέσουμε, ώστε να μπορεί στο δικαστήριο, να μην είναι υποχρεωτική η χορήγηση της δόσης. Θα το δούμε και θα το καταθέσουμε. Νομίζω, ότι μπορούμε να το αποδεχθούμε αυτό. Θέλω να μελετήσω σ’ αυτό που μας καταθέσατε το 4 το «υπό τον όρο της καταβολής», το ενδεχόμενο ασάφειας, αλλά αν δεν υπάρχει μπορούμε να το αποδεχθούμε».
Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου ήταν:
-Να μην είναι υποχρεωτική για τη χορήγηση αναστολής των καταδιωκτικών μέτρων για οφειλές από στεγαστικά δάνεια, η καταβολή από τον οφειλέτη της δόσης της ενήμερης οφειλής από το χρονικό διάστημα επίδοσης της αίτησης μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. Αλλά, αυτό να κρίνεται από το δικαστήριο, εφόσον τα έσοδα του οφειλέτη επιτρέπουν την καταβολή των δόσεων αυτών, ώστε να προστατεύεται η κατοικία του οφειλέτη.
-Την προσθήκη διευκρίνισης ότι η ρύθμιση ως προς τα χρέη τραπεζών, καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά δάνεια, καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους θα αφορά και τις θυγατρικές τραπεζών και τις χρηματιστηριακές εταιρείες τραπεζών.
-Την υποχρέωση αστικής ευθύνης εκ μέρους των τραπεζών κατά τη βεβαίωση του ποσού χρεών, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλές φορές οι τράπεζες βεβαιώνουν ένα Α ποσό και όταν ο οφειλέτης πάει στα δικαστήρια γίνεται Β ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: