Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Μπερδεμένο το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Πολύ μπερδεμένο είναι το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας και οι διαδικασίες που είναι εν εξελίξει, όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σχετικά με τους υποψηφίους δημάρχους, αλλά περιπλέκονται περισσότερο, αφού όσοι οριστούν υποψήφιοι, είναι σίγουροι πως θα αργήσουν να εξασφαλίσουν το χρίσμα, με αποτέλεσμα να μπουν στον προεκλογικό αγώνα με πλεονέκτημα χρόνου.
Στο Δήμο Πρέβεζας αρχικά η νομαρχιακή οργάνωση, είπε όχι στην συνεργασία με το νυν δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα, για να στηριχτεί στέλεχος του κόμματος. Ακολουθούν τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που με ανακοίνωσή τους (δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα) δηλώνουν ότι στηρίζουν Κλάπα και περισσότερο στηρίζουν το έργο τους. Όσα δηλαδή έγιναν και με την δική τους προσπάθεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Προβάλλουν ένα σημαντικό επιχείρημα, το οποίο λογικά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να απαξιώσει την άποψή τους.
Στο Δήμο Ζηρού, τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται τις τελευταίες ημέρες. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν την υποψηφιότητα του μηχανικού Γιώργου Ζυγούρη, που στηρίζεται απ’ το νομάρχη Βασίλη Ιωάννου και τους συνεργάτες του και επιθυμούν λύση με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα τα ίδια προβλήματα προκύπτουν και με την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζάψα, που προέρχεται απ’ τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, αφού σε επίπεδο νομού επιχειρείται να «σπάσει» η συνεργασία με την Αριστερά. Απομένει ο κομματικός Κ. Βογιατζής, που κι αυτού η υποψηφιότητα δεν δείχνει να προχωράει και συνολικά τα πράγματα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο… Γι’ αυτό οι αντίπαλοι στα στέκια της Φιλιππιάδας λένε ότι θέλουν να πάνε στις εκλογές με αντίπαλο… Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…
Στο Δήμο Πάργας τα πράγματα είναι περισσότερο μπερδεμένα, λόγω της υπερπροσφοράς υποψηφίων. Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν προβάδισμα είναι οι Δ. Λένας, Θ. Παππάς και Α. Λιόλιος. Αν και όλοι δήλωσαν ότι όποιος επιλεγεί θα στηριχτεί και απ’ τους υπόλοιπους τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι πληροφορίες θέλουν κάποιους να δηλώνουν ότι αν είναι ο ένας ή ο άλλος, τότε θα στηρίξουν τον αντίπαλο υποψήφιος.
Και στους τρεις Δήμους του νομού το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να βρει άκρη… Και όσο ο καιρός περνάει, τόσο χειρότερα για τους ίδιους τους υποψηφίους, που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.
Τώρα πως θα ξεμπερδέψουν οι κομματικοί παράγοντες, είναι ένα μεγάλο θέμα, για το οποίο πολλοί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: