Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές απάντηση στην κυβέρνηση και την τρόικα

«Σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική η οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ γενικά στην κοινωνία με τη γνωστή τρόικα και τα μνημόνια αλλά και το ασφαλιστικό και το εργασιακό, αλλά και ειδικά για την τακτική και την πολιτική που ακολουθεί στην Τ.Α. σε σχέση και με το νόμο, πια, Καλλικράτη», επεσήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΜΣΟΥ Δημήτρη Βίτσα, κατά την διάρκεια της συνάντησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου του ΣΥΝ, την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ. Αντικείμενο της συζήτησης, όπως ήταν αναμενόμενο ήταν οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες ο ΣΥΝ θέλει να κάνει ουσιαστική παρέμβαση.
Η επιλογή του ΣΥΝ κεντρικά, αλλά και στην Ήπειρο είναι συγκεκριμένη και αφορά την δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Χαρακτηριστικό ήταν το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Βίτσα, που επεσήμανε: «Εμείς δεν θα υποστηρίξουμε κομματικά ψηφοδέλτια αλλά ψηφοδέλτια τα οποία θα συγκεντρώνουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που είναι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».
Με βάση την επιλογή για την διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών σχημάτων, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος για να επισημάνει: «Θεωρούμε ότι σήμερα διαμορφώνεται ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο σ’ αυτή την κατεύθυνση και κατά τη γνώμη μας μπορεί να συμπεριλάβει το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς. Βεβαίως γνωρίζουμε την τακτική του ΚΚΕ αλλά νομίζουμε ότι άλλες αριστερές δυνάμεις είναι σε διαφορετική τακτική, τους Οικολόγους Πράσινους και πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί να συμπεριλάβει και ανθρώπους και παράγοντες αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που προέρχεται από το σοσιαλιστικό χώρο. Εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που πια ξεμπλέκουν μ’ αυτή την πολιτική, κατανοούν πολύ καλά τι είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σήμερα και διεκδικούν το δικό τους χώρο ώστε να εκφράσουν και τις δικές τους ιδέες και οράματα. Πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να εκδηλώσει ο κόσμος την οργή και την αγανάκτησή του σε σχέση με τα κυβερνητικά μέτρα και πηγαίνοντας προς το Νοέμβρη να ξέρετε ότι αυτά τα μέτρα θα φαίνονται τ’ αποτελέσματά τους όλο και περισσότερο από τη μια μεριά και πιθανά η κυβέρνηση να πάρει και άλλα μέτρα».


Για το νέο κόμμα


Ειδική αναφορά έγινε και στο νέο κόμμα της Αριστεράς, που ιδρύθηκε μετά το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ έγινε στην σύσκεψη και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας επεσήμανε: «Κατ’ αρχήν για μας ο κύριος αντίπαλος είναι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική όπως διαμορφώνεται απ’ το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τ. Προς τα κει κοιτάμε. Βεβαίως η αποχώρηση ενός μέρους της Ανανεωτικής πτέρυγας είναι ένα λυπηρό γεγονός, κατά τη γνώμη μας μάλιστα και λάθος. Θεωρούμε ότι ο καθένας θα δοκιμαστεί στη δράση του σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και σε σχέση με τις προτάσεις του. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα ανταγωνιστικό κόμμα αλλά κατά τη γνώμη μας δεν είναι ο αντίπαλος στον οποίο στρέφουμε αυτή τη στιγμή το πρόσωπό μας».
Λαϊκό δημοψήφισμα χαρακτήρισε τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο γραμματέας της ΝΕ Άρτας του ΣΥΝ Βαγγέλης Τριαντάφυλλος, που επεσήμανε ακόμη ότι στην Άρτα ο ΣΥΝ είναι έτοιμος για την αναμέτρηση αυτή, για να επαναλάβει την απόφαση του κόμματος που στηρίζει την υποψηφιότητα της Όλγας Γεορβασίλη και του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, για το Δήμο Άρτας, ενώ όπως είπε έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για την αναζήτηση αξιόπιστης λύσης και στο Δήμο Σκουφά. Τέλος αναζητούνται τρόποι για την παρέμβαση και στους άλλους Δήμους του νομού Άρτας.
Δίνοντας τέλος το στίγμα της παρέμβαση του ΣΥΝ εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών ο Β. Τριαντάφυλλος επεσήμανε: «Οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν ένα μαζικό λαϊκό δημοψήφισμα καταδίκης της πολιτικής Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: