Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σωστή επιλογή του Βασίλη Ιωάννου

Πολύ σωστή η επιλογή του νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, να παραβρεθεί και να πάρει μέρος στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, την περασμένη εβδομάδα και να θυμηθεί και τις δικές του παλιότερες δηλώσεις για την αναγκαιότητα παραμονής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Ο κ. Ιωάννου, ακολούθησε την πορεία των αγροτών απ’ τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗΣ στην Περιφέρεια Ηπείρου και επανέλαβε την θέση του για την ΔΩΔΩΝΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε:
«Δεν είναι ώρα, ούτε για καταλογισμό ευθυνών στα λάθη του παρελθόντος, ούτε για προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης. Είναι ώρα ευθύνης. Απαιτείται ενότητα, αντίσταση, αγώνας, όλων των πολιτικών παραγόντων, των φορέων και των πολιτών της Ηπείρου. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια, όλων όσων επιχειρούν να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΩΔΩΝΗΣ, σε βάρος των παραγωγών. Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει στους κτηνοτρόφους και σ’ αυτούς θα πρέπει να παραμείνει. Είναι άλλωστε γνωστός ο κοινωνικός της ρόλος και χαρακτήρας στη στήριξη του εισοδήματος των Κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και όρια και δεν μπορούν όλα να τεθούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του Μνημονίου. Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», για όλους τους Ηπειρώτες οι οποίοι λένε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όσους θέλουν να την ιδιωτικοποιήσουν. Παράλληλα καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία επιτέλους να δώσουν ΑΜΕΣΑ λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας, στο θέμα της νομιμοποίησης των σταυλικών τους εγκαταστάσεων, προβλήματα που τους αποθαρρύνουν και αποτρέπουν κάθε προσπάθεια που κάνουν να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: