Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις υποψηφίων

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Το ότι είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν το κομματικό χρίσμα από τη ΝΔ έχει ένα θετικό. Όλοι καλούνται αυτό το διάστημα να καταθέσουν τις απόψεις τους, όχι μόνο προς το κόμμα τους, που έτσι κι αλλιώς έχει τα δικά του κριτήρια για την επιλογή, αλλά προς την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι θα είναι και οι τελικοί κριτές.

Όλοι λοιπόν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν το βήμα, να επικοινωνήσουν με τους πολίτες, να καταθέσουν απόψεις για το Δήμο Άρτας, τη νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ζωή συνολικά.
Παρατηρούμε ότι πολλοί εκ των υποψηφίων, που μέχρι σήμερα έχουν κάνει ανακοινώσεις, δηλώσεις ή έχουν παραχωρήσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση ή στον τοπικό τύπο, έχουν κάτι σημαντικό να πουν και αυτό το σημαντικό θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους πολίτες, ώστε αυτή η, για πολλούς κουραστική, διαδικασία της επιλογής υποψηφίων να αφήσει κάτι και στον τόπο. Να αφήσει κάποιες ιδέες και κάποιες προτάσεις, οι οποίες θα είναι αξιοποιήσιμες έτσι κι αλλιώς. Γιατί αν υπάρχει μία θετική πρόταση απ’ τον έναν ενδιαφερόμενο για το χρίσμα, δεν σημαίνει ότι αν δεν κατέλθει υποψήφιος ότι η πρότασή του δεν μπορεί να αξιοποιηθεί και να υλοποιηθεί.
Η κατάθεση απόψεων λοιπόν, έρχεται ως αντιστάθμισμα, στο πρόβλημα που δημιουργούν τα κόμματα στις τοπικές κοινωνίες με την αναβλητικότητα που παρουσιάζουν στην λήψη των αποφάσεών τους. Αν τα κόμματα είχαν από καιρό αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει, είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι θα είχαν αρχίσει τον διάλογο, οπότε ωφελημένοι θα ήταν οι νέοι δήμοι και η κοινωνία.
Γι’ αυτό επισημαίνουμε την χρησιμότητα που έχει η επικοινωνία των υποψηφίων για το χρίσμα με τους πολίτες, είτε μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων, είτε μέσω συνεντεύξεων. Και θα πρέπει οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν πρωτοβουλίες, ώστε οι απόψεις τους να φτάσουν στο πιο απομακρυσμένο σημείο του δήμου και να καταστήσουν κοινωνό της αγωνίας για το μέλλον του τόπου και τους πολίτες αυτούς.
Άλλωστε η διαδικασία του διαλόγου, σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο, μπορεί να δώσει λύσεις και προβλήματα και να θέσει τις προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: