Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Για την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ξεχασμένη υπόθεση η Λίμνη Πουρναρίου, την θυμηθήκαμε προχθές που φίλος της «Γ» επισκέφτηκε την Λίμνη Πλαστήρα και μοιραία έκανε τις συγκρίσεις. «Τι Λίμνη Πλαστήρα… Η δική μας Λίμνη Πουρναρίου, είναι δέκα φορές πιο όμορφη», μας είπε και μπορεί να μην έχει άδικο… Αλλά υπάρχει μια διαφορά, η Λίμνη Πλαστήρα έχει αξιοποιηθεί όσο τίποτα άλλο και έχει διαφημιστεί όσο τίποτα άλλο… Η Λίμνη Πουρναρίου, που θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και να αντισταθμίσει όσα έχασε η περιοχή μας απ’ την κατασκευή του φράγματος Πουρναρίου, είναι στα αζήτητα και σε προεκλογικές περιόδους την θυμούνται κάποιοι για να κάνουν εντύπωση και ακολούθως, όπως και όλα τα άλλα θέματα, την ξεχνούν.

Αν είχε κατασκευαστεί ο παραλίμνιος δρόμος, που θα οδηγούσε στα Τζουμέρκα και κατά μήκος του δρόμου αυτού, δημιουργούντα οι υποδομές φιλοξενίας, τότε η ζωή σ’ όλη την περιοχή, θα ήταν πολύ διαφορετική εκτός του ότι δεκάδες οικογένειες θα είχαν απασχόληση, άρα και προσφορά στον τόπο.
Να θυμηθούμε παλιότερα μεγαλεπήβολα σχέδια και απ’ τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και από υποψηφίους βουλευτές, που στα λόγια παρουσίαζαν έναν επίγειο παράδεισο και ποτέ δεν έγινε το παραμικρό. Ούτε μια προμελέτη, η οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να συνοδεύει το αίτημα για την αξιοποίησή της και το όραμα όσων διεκδικούν, με την ελπίδα ότι κάποτε, κάτι μπορεί να γίνει…
Μας έλεγε ο φίλος που επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή την Λίμνη Πλαστήρα, ότι στην περιοχή αυτή, όσο χρόνο βρισκόταν αυτός εκεί, δεκάδες λεωφορεία έφταναν και δημιουργούσαν αδιαχώρητο σ’ όλα τα σημεία εξυπηρέτησης. Μια οικονομική διεργασία ιδιαίτερα σοβαρή, η οποία μπορεί να εξελίσσεται ανεξαρτήτως εποχής και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Θυμίζουμε λοιπόν την περίπτωση της Λίμνης Πουρναρίου, για την οποία, κάποτε οι παράγοντες της περιοχής πρέπει να λάβουν αποφάσεις. Ίσως η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση, που μεγάλο μέρος τηςεν λόγω λίμνης θα ανήκει στα όρια του δήμου Άρτας, αν αποτελεί πρόκληση, για τη νέα δημοτική αρχή. Να την βάλλει στο πρόγραμμά της και να δει την αξιοποίησή της, ως βασική ζήτημα ανάπτυξης στο νέο Δήμο.
Εμείς απ’ την πλευρά μας, θα θυμίζουμε την περίπτωση της Λίμνης Πουρναρίου, με την ελπίδα, ότι και οι αυτοδιοικητικοί που τώρα μπορεί να καταρτίζουν τα προγράμματά τους, να την επιλέξουν ως σημείο ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: