Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Παίρνει κεφάλι ο Βαγ. Παπαδημητρίου

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Μπορεί ακόμη οι συζητήσεις στα διάφορα πολιτικά στέκια να αναλύσουν αιτίες και λάθη που έγιναν στις δημοτικές εκλογές και η ΝΔ στο νομό Άρτας, είναι η μεγάλη ηττημένη, αυτό όμως δεν εμποδίζει πολλούς να προχωρούν τις συζητήσεις σε εκτιμήσεις για το ποια θα είναι και η επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που σ’ ότι αφορά το τοπίο των υποψηφίων βουλευτών του εν λόγω κόμματος, τα πράγματα δείχνουν ξεκαθαρισμένα, μιας και είναι δεκάδες τα στελέχη της ΝΔ στο νομό Άρτας, που ήδη δηλώνουν πλήρη στήριξη στον γιατρό Βαγγέλη Παπαδημητρίου, τον οποίο εκτός των άλλων, θεωρούν και τον πιο αξιόπιστο προνομιακό συνομιλητή του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγεται ότι οι σχέσεις του με στελέχη απ’ την Άρτα, έχουν αλλάξει, αφού όσοι είχαν βιαστεί να δηλώσουν στενοί φίλοι του, πλέον ούτε να τον δουν δεν μπορούν, ενώ όσοι και σ’ αυτό το θέμα είχαν μετριοπαθή στάση, φαίνεται να είναι πλέον οι έμπιστοι του προέδρου.
Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, ο οποίος αν και έχει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος, δεν τις διαφημίζει, ούτε θεωρεί ότι μόνο αυτή η σχέση μπορεί να τον επιβάλλει πολιτικά και κομματικά.
Κινείται αθόρυβα με τον απλό πολίτη, αλλά και με στελέχη του κόμματος. Οι συζητήσεις του, δεν αφορούν μόνο την προσωπική του προοπτική, αλλά και την πορεία του κόμματος τοπικά. Δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία του κόμματος και πολύ συχνά στις συζητήσεις του δείχνει την αγωνία του και αξιοποιεί προτάσεις, για την καλύτερη πορεία του κόμματος.
Ο ίδιος σε κάθε συζήτηση δεν κάνει αναφορά στις πολιτικές του επιδιώξεις και επιμένει ότι ο αγώνας σ’ αυτή την φάση πρέπει να είναι αγώνας για την ενότητα του κόμματος, άρα και την προοπτική αυτό να καταστεί κόμμα εξουσίας και να επανέλθει στην κυβέρνηση, πράγμα που εκφράζει και την αγωνία στελεχών και μελών του κόμματος.
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου, έχει τεράστια εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και σ’ αυτή την φάση, δείχνει ότι με ωριμότητα και ψυχραιμία μπορεί να κάνει την διαφορά και θα την κάνει για το καλό και του κόμματος και του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: