Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων όπλων

Συλλήψεις σε Αττική και Γιάννενα. Στα Ελληνοαλβανικά σύνορα δραστηριοποιούνται Αλβανοί και Έλληνες, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδα δομημένη και με διαρκή δράση

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, τριών Αλβανών και δύο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία όπλων προχώρησε η αστυνομία στα Ιωάννινα και στις Αχαρνές Αττικής. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας που ανέφερε ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων και κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα δραστηριοποιούνται Αλβανοί και Έλληνες, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδα δομημένη και με διαρκή δράση.
Σκοπό τους είναι για την εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, τη μεταφορά, την αποθήκευση και στη συνέχεια την πώλησή όπλων, χειροβομβίδων και φυσιγγίων, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η. / Τμ. 2ο Αρχαιοκαπηλίας και Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων εντόπισαν και συνέλαβαν τα μέλη αυτής.
Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 18, 20, και 36 ετών, και δύο Έλληνες εκ των οποίων ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 45 και 48 ετών αντίστοιχα, στα Ιωάννινα και στις Αχαρνές Αττικής.
Συνολικά στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα εύχρηστα πολεμικά τυφέκια με τριες γεμιστήρες και διόπτρες, ένα εύχρηστο πολεμικό οπλοπολυβόλο με γεμιστήρα και διόπτρα, δύο εύχρηστα πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 ( KALASNIKOV ), με γεμιστήρες το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη ξιφολόγχη, ένα κυνηγετικό τυφέκιο-δίκανο, 25 χειροβομβίδες, ένα καπνογόνο, 11 πυροκροτητές και 297 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή 19/12/στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: