Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Διαφορετική προσέγγιση απ’ τον Γ. Κοτσαρίδα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Άρτας


Με μια υπερβατική προσέγγιση στα πράγματα και την λειτουργία των αιρετών της αυτοδιοίκησης, έκλεισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Γιώργος Κοτσαρίδας.
Μιλώντας προ ημερησίας διάταξης επεσήμανε ότι στην θητεία του απερχομένου οργάνου, ετέθησαν προς συζήτηση, αλλά και αντιμετώπιση πολλά προβλήματα, που αφορούν το μέλλον της πόλης, αλλά απ’ την δημοτική αρχή, δεν επιδείχτηκε η ανάλογη ευαισθησία, ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν.
Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και πολλά άλλα, για τα οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν έκανε τίποτα απολύτως.
Θεωρώντας ότι η ευθύνη του κάθε αιρετού, δεν τελειώνει με την λήξη της θητείας του, ο κ. Κοτσαρίδας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με το νέο δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη και θα τον ενημερώσει για τα θέματα που ετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς απ’ την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Η επιλογή του αυτή, όπως ο ίδιος εξήγησε αφορά την ευθύνη που ο ίδιος, ως απλός πολίτης πλέον, έχει για την πόλη και πρέπει να ενημερώσει το νέο δήμαρχο για την καθημερινότητα των πολιτών, που κατά την γνώμη του, θα πρέπει ρώτα να τον απασχολήσει.
«Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαρίδας και συμπλήρωσε: «Η Άρτα έχει και συνέχεια και ζωή. Θα πρέπει να δούμε όλοι και το χρέος μας ως απλοί πολίτες, που πρέπει να αγωνιούμε για την τύχη της, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Όπου μπορούμε θα πρέπει να βοηθούμε και όπου πρέπει θα είμαστε παρόντες. Όπως με ανιδιοτέλεια και υστεροβουλία υπηρετήσαμε τον τόπο, τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και ως απλοί πολίτες».
Θα λέγαμε ότι πραγματικά είναι μια κίνηση ευθύνης απ’ την πλευρά του επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργου Κοτσαρίδα, η οποία έρχεται και ως συνέχεια των επιλογών που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχε αρνηθεί καμία δημιουργική και σωστή πρόταση και δεν έκανε αντιπολίτευση εντυπώσεων, όπως σε άλλες περιπτώσεις συνέβαινε. Στα θέματα που θα έδιναν αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη και την περιοχή, έλεγε πάντα ναι, γεγονός που πολλές φορές σχολιάστηκε θετικά απ’ την τοπική κοινωνία.
Βέβαια, με μαχητικό τρόπο προέβαλε την όποια αντίρρησή του, μιας και αυτή ήταν η αποστολή του. Στο θέμα, για παράδειγμα της Ψαραγοράς, κατέθεσε την άποψή του, τεκμηριωμένη, αγνοώντας την προβοκάτσια που με επιμέλεια του είχε στήσει ο απερχόμενος δήμαρχος, προκειμένου ο τελευταίος να υλοποιήσει τα σχέδιά του, τα οποία, για την ιστορία να το πούμε, δεν μπόρεσε να υλοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: