Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Θα κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά


Η ορκωμοσία του Γιάννη Παπαλέξη έδειξε διάθεση συνεργασίας και αισιοδοξία

Ας το θεωρήσουμε τύχη. Η εορτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιου, την περασμένη Δευτέρα, δεν του επέτρεψε να χοροστατήσει αυτός στην τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη και του νέου δημοτικού συμβουλίου. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, γεγονός που επεσήμανε και ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.
Αισιοδοξία επικράτησε στην αίθουσα και εκφράστηκε αρχικά απ’ τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και ακολούθως απ’ τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που ακολούθως έλαβαν το λόγο. Βεβαίως κανένας δεν παρέβλεψε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την λειτουργία των Καλλικρατικών Δήμων, με φόντο βέβαια και την οικονομική κρίση που υπάρχει.
«Ό,τι προεκλογικά υποσχεθήκαμε θα το τηρήσουμε στο μέγιστο δυνατό. Θα δώσουμε ό,τι είναι δυνατό απ’ την ψυχή μας, απ’ τις δυνάμεις μας έτσι ώστε με τη βοήθεια τη δικιά σας, με τη σύμπνοια, με τις υποδείξεις σας και με τις απόψεις σας να προχωρήσουμε μπροστά στο δύσκολο και συνάμα ενδιαφέρον έργο το οποίο μας έχει αναθέσει ο λαός της Άρτας», είπε αρχικά ο νέος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, αφού πριν είχε ευχαριστήσει και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον «πολιτισμένο αγώνα που έκαναν», για να καταλήξει ότι αυτός είναι και ο πολιτικός πολιτισμός της εποχής μας. Βεβαίως πριν δεσμευτεί για μια ακόμη φορά για την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος, είχε δηλώσει ότι γι’ αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι η πόρτα του γραφείου του πάντα ανοιχτή για τον πολίτη, ο οποίος θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος της νέας δημοτικής αρχής.
Πρώτος στόχος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαλέξης, για τη νέα δημοτικής αρχή θα είναι η υλοποίηση έργων μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Είπε χαρακτηριστικά: «Ό,τι προεκλογικά υποσχεθήκαμε θα το τηρήσαμε στο μέγιστο δυνατό. Θα δώσουμε ό,τι είναι δυνατό απ’ την ψυχή μας, απ’ τις δυνάμεις μας έτσι ώστε με τη βοήθεια τη δικιά σας, με τη σύμπνοια, με τις υποδείξεις σας και με τις απόψεις σας να προχωρήσουμε μπροστά στο δύσκολο και συνάμα ενδιαφέρον έργο το οποίο μας έχει αναθέσει ο λαός της Άρτας».

Ναι στα θετικά
και κριτική

Συναίνεση σε όσες πρωτοβουλίες και δράσεις της νέας δημοτικής αρχής, θα είναι για το καλό του τόπου, υποσχέθηκε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαβασιλείου, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι σε όσες δράσεις είναι αντίθετες με τις προσδοκίες της κοινωνίας, θα ασκεί κριτική.
Το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών, θα πρέπει να τεθεί πάνω απ’ όλα, επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θύμισε ότι είναι δυό τετραετίες που είναι στο δημοτικό συμβούλιο, το καλό του Δήμου προέταξε ενώ προέβλεψε ότι η τετραετία που αρχίζει θα είναι πολύ δύσκολη.
Για το καλό του τόπου θα συνεργαστεί με την δημοτική αρχή, είπε ο Χρήστος Παπάζογλου, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Παπαίωάννου, προέβλεψε ανάταση του λαϊκού κινήματος.
Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, τον οποίο με ιδιαίτερη θέρμη καλωσόρισε ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: