Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μετά την ορκωμοσία, η ώρα για δουλειά…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Αν και σ’ αυτή την εορταστική περίοδο, μετά την ορκωμοσία των νέων αιρετών της αυτοδιοίκησης, τα σχόλια που περισσότερο ενδιαφέρουν είναι αυτά που καταγράφουν πληροφορίες για το ποιοι θα αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου ή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και τα άλλα αξιώματα που προβλέπει ο Καλλικράτης, η στήλη δεν θα μπει στον πειρασμό της ονοματολογίας, μιας και περισσότερο, θεωρούμε εμείς, ότι ενδιαφέρει ο προβληματισμός για το που θα οδηγηθούν οι νέοι δήμαρχοι και ποιες θα είναι οι άμεσες παρεμβάσεις τους.
Σ’ ότι αφορά το Δήμο Αρταίων, που και ο μεγαλύτερος Δήμος είναι και καλύπτει το ενδιαφέρον όλου του νομού, η αγωνία είναι όλων είναι ιδιαίτερα έντονη, γιατί είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Το γνωρίζει αυτό καλύτερα απ’ όλους ο νέος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίο το επεσήμανε και στις δηλώσεις που έκανε μετά την ορκωμοσία του. Μια πόλη εγκαταλειμμένη στην τύχη της, τους τελευταίους πέντε μήνες, θέλει πολύ δουλειά, για να δείξει στοιχειωδώς οργανωμένη πόλη. Μια πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους της και αυτό είναι υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής.
Είναι απλά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, δεν απαιτούν τίποτα μυθικά ποσά. Συντονισμό δράσης των υπηρεσιών απαιτούν και η εικόνα της πόλης θα αλλάξει άμεσα. Αυτά δηλαδή που έχουν χρόνια να γίνουν στην Άρτα.
Η καθαριότητα ας πούμε. Είναι εκ των ων ουκ άνευ. Εκεί θα κριθεί ΑΜΕΣΑ, η αποτελεσματικότητα της νέας δημοτικής αρχής και δεν χωρούν σ’ αυτό το θέμα δικαιολογίες, οι οποίες θα απαιτούν πίστωση χρόνου και άλλα τέτοια που λένε όσοι δεν θέλουν να δουλέψουν.
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι για το θέμα αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα ο νέος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, έχει κάνει συζητήσεις και έχουμε την αίσθηση ότι πάει στο Δημαρχείο με έτοιμες και ουσιαστικές προτάσεις, για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Όπως και για άλλα σημαντικά ζητήματα, έχει κάνει τις επιλογές του και δείχνει να θέλει άμεσα να κάνει δουλειά και οι παρεμβάσεις του να φέρουν αποτέλεσμα.
Είναι πολύ γνωστά στο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη τα προβλήματα, τα οποία απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις. Και επίσης περισσότερο γνωστό είναι ότι από τις άμεσες παρεμβάσεις θα κριθεί και θα δοθεί το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει και κατά την διάρκεια όλης της τετραετίας.
Με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, με τόση αδιαφορία που βίωσαν είναι λογικό, σήμερα να είναι απαιτητικοί. Και με βάση αυτό το δεδομένο θα κριθεί ο νέος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: