Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου


Η πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ευχές του Δημάρχου, της προεδρεύουσας του Δ.Σ. και των αρχηγών της αντιπολίτευσης

Έγινε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο, η εκλογή του πρώτου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του «Καλλικράτειου» Δήμου Άρτας.
Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας εκλέχθηκε ο Θωμάς Τσιρογιάννης από την παράταξη του Γ. Παπαλέξη με 31 ψήφους και 2 λευκά, αντιπρόεδρος ο Κώστας Τράμπας από την παράταξη του Γ. Παπαβασιλείου με 32 ψήφους και 1 λευκό και γραμματέας η Σπυριδούλα Τσίκου – Ευαγγέλου από την παράταξη της Όλ. Γεροβασίλη με 30 ψήφους και 3 λευκά.

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αποφάσεις με ευρύτερη συναίνεση

Ο Θ. Τσιρογιάννης τόνισε ότι επιδίωξή του θα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο Δ.Σ. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή μου και την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του νέου πλέον Καλλικράτειου Δήμου Αρταίων.
Από τη θέση του προέδρου θα εργαστώ όσο μπορώ και με όλες τις δυνάμεις μου ώστε το νέο Δ.Σ. να αποφασίζει με όσο το δυνατό ευρύτερη συναίνεση και οι αποφάσεις να λαμβάνονται μετά από δημοκρατική διαδικασία και διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία θα αντιμετωπίζουμε ως ενιαίος πλέον Καλλικράτειος Δήμος Αρταίων.
Θα προσπαθήσω όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία θα συζητούνται στο Δ.Σ. να τυχαίνουν την ευρύτερη συναίνεση, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν πλήρη ενημέρωση πριν τη συζήτηση στο Δ.Σ. των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ώστε με τον τρόπο αυτό να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα η επεξεργασία των θεμάτων, οι προτάσεις οι οποίες θα έρχονται στο Δ.Σ. να είναι ολοκληρωμένες και μέσα από τη σύνθεση των απόψεων των προτάσεων αυτών να μπορούμε να διατηρούμε το Δ.Σ. με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση για τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνουμε για την ανάπτυξη πλέον του νέου Καλλικράτειου Δήμου Αρταίων».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΜΠΑΣ: Θα βοηθήσουμε γιατί έρχεται δύσκολη χρονιά

Ο Κ. Τράμπας δήλωσε: «Ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος θεωρώ ότι όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κι εμείς απ΄την πλευρά μας ως αντιπολίτευση πλέον θα συνηγορήσουμε και θα ενεργήσουμε τέτοιες πράξεις ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο διότι πραγματικά πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά που έρχεται.
Όσον αφορά την εκλογή είμαι πολύ συγκινημένος και είναι πάρα – πάρα πολύ τιμητικό να λαμβάνεις το σύνολο των ψήφων για τη θέση του αντιπροέδρου. Αν μη τι άλλο αυτό που μπορώ να φανταστώ είναι ότι αυτή η 12ετής πορεία τουλάχιστον στα κοινά δεν πήγε στράφι, ότι εκτιμήθηκαν κάποια πράγματα.
Είναι μια πρόκληση οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με τον «Καλλικράτη» και θεωρώ όλοι θα προσπαθήσουμε και τελικά θα τα καταφέρουμε. Ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι, ας μην έχουμε τα κεφάλια σκυμμένα. Θα παν όλα καλά».

ΣΠ. ΤΣΙΚΟΥ: Θα είμαι θετική στα θετικά

Η Σπ. Τσίκου – Ευαγγέλου ανέφερε: «Υπόσχομαι ότι θα είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου αλλά και σαν αντιπολίτευση θα είμαι θετική στα θετικά και αντίθετη στα αρνητικά. Θα εξαρτηθεί βέβαια από το τι θα κάνει ο Δήμος, η Δημοτική Αρχήν αν θα υποστηρίξει τις πολιτικές της κυβέρνησης ή θα υποστηρίξει τα προβλήματα του Αρτινού λαού ο οποίος τους ψήφισε.
Εγώ θα είμαι απέναντί τους και με τα μάτια μου ανοιχτά. Ανά πάσα στιγμή θα κάνουμε έλεγχο και σωστή αντιπολίτευση. Όχι στείρα, σωστή για το καλό όλων των Αρτινών».
Στη συνέχεια εκλέχθηκαν τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται 8 μέλη, 5 από την πλειοψηφία και 3 από την μειοψηφία καθώς και 5 αναπληρωματικά 3 από την πλειοψηφία και 2 από την μειοψηφία.
Για την Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εκλέγονται από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Χρήστος Γιώτης, ο Φίλιππος Παπάς, η Κατερίνα Μάγγου, ο Γρηγόρης Βλάρας και ο Γιάννης Νικολάου και από την μειοψηφία η Αναστασία Σίμου – Τάσιου, ο Κων/νος Πατήλας και η Όλγα Γεροβασίλη. Αναπληρωματικά μέλη της ίδιας Επιτροπής εκλέγονται από την πλειοψηφία ο Κων/νος Παπαμιχαήλ, η Μαρία Νάκα και ο Δημήτρης Κέφης και από την μειοψηφία ο Μιχάλης Κοτσαρίνης και ο Κώστας Παπαϊωάννου.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εκλέγονται από την πλειοψηφία ο Ιωάννης Κοτσαρίνης, ο Αναστάσιος Τσαμπάς, ο Περικλής Γαλήνας, ο Ευάγγελος Σκανδάλης και ο Ευάγγελος Τσώλας. Από την μειοψηφία ο Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Αλέξανδρος Μάνος και ο Νικόλαος Κέφης. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν ο Θεόδωρος Γκούβας, ο Γιώργος Γκόκας και ο Φώτιος Φώτης από την πλειοψηφία, ο Παναγιώτης Γόγολος και ο Κων/νος Παπαϊωάννου από την μειοψηφία.
Η πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ευχές του Δημάρχου, της προεδρεύουσας του Δ.Σ. και των αρχηγών της αντιπολίτευσης. Η προεδρεύουσα σύμβουλος Βικτωρία Βασιλάκη-Μητρογιώργου ευχήθηκε καλή και αποδοτική θητεία ενώ στο σύντομο καλωσόρισμά της τόνισε: «Αφετηρία όλων μας είναι το συμφέρον του τόπου μας και των πολιτών.
Δεν υπάρχουν οι απέναντι. Απέναντι έχουμε τα προβλήματα του τόπου μας και καλούμαστε να τα επιλύσουμε. Ο Δήμος μας διευρύνθηκε. Η ευθύνη μας είναι μεγαλύτερη. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Νέες δομές του «Καλλιλκράτη» με πολύπλευρες διαστάσεις. Θέλει σοβαρότητα, συντονισμένη προσπάθεια και πολλή δουλειά. Όχι μικρότητες και εγωισμούς.
Ο Αρτινός λαός μας επέλεξε όλους μας προς τιμή μας και καλούμαστε σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα να συνεδριάσουμε, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να πάρουμε αποφάσεις πολύ σοβαρές για τον τόπο μας και με πλήρη διαφάνεια να τις υλοποιήσουμε. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Η κυρία Βασιλάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το απερχόμενο Δ.Σ. με τον Δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη τονίζοντας ότι «εκτιμούμε και σεβόμαστε την προσφορά τους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το δύσκολο αυτό έργο της Τ.Α. Τους θέλουμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας».
Ο Δήμαρχος Άρτας επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον» Γιάννης Παπαλέξης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους και τόνισε: "Θεωρώ ότι δεν είναι η εποχή για πάρα πολύ μεγάλες κουβέντες ούτε για πολύ μεγάλες κόντρες. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή και την επιζητούμε. Εκείνο που θέλουμε να αποφύγουμε όμως είναι τις περιττές κουβέντες και τις αντιπολιτεύσεις έτσι για να γίνεται.
Το λέω αυτό γιατί και εγώ κάποτε όταν ήμουν αντιπολίτευση θεωρούσα ότι ό,τι έλεγε ο Δήμαρχος έπρεπε να πω το αντίθετο γιατί έκανα αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση δυστυχώς τουλάχιστον στη σημερινή εποχή δεν είναι έτσι και τουλάχιστον όλοι το αποδεχόμαστε αυτό. Θα γίνει ο διάλογος, θα γίνουν οι κόντρες σε πολιτικό επίπεδο, όχι σε προσωπικό». Αύριο Δευτέρα ο κ. Παπαλέξης θα ανακοινώσει και τους έξι Αντιδημάρχους.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοντά στο δημότη» Γιώργος Παπαβασιλείου τόνισε: «Η δικιά μας στάση θα ‘ναι υπεύθυνη κι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο λειτουργικό, χρήσιμο για τους πολίτες, ένα Δήμο που θ’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας άμεσα, ένα Δήμο ο οποίος θα έχει κοινωνικό πρόσωπο».
Εκ μέρους της «Δημοτικής αλλαγής» η επικεφαλής Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν κάναμε ποτέ στείρα αντιπολίτευση. Την ίδια τακτική θα εξακολουθήσουμε να έχουμε και σ’ αυτή τη θητεία». Υπογράμμισε ότι το εγχείρημα του «Καλλικράτη» έγινε βεβιασμένα κι ανοργάνωτα.
«Πιστεύω ειδικά για την συμπολίτευση ότι θα δυσκολευτεί μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια του τι πρόκειται να γίνει» είπε η κυρία Γεροβασίλη αναφέροντας ένα παράδειγμα. «Ένας κάτοικος από άλλο δήμο του νομού μας θέλει να εκδώσει οικοδομική άδεια, πού θα πάει αύριο το πρωί, άγνωστο», είπε, επισημαίνοντας ότι «μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες σε αντίστοιχους δήμους οι οποίοι δήμοι δεν έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες».
Επεσήμανε δε και μια ακόμα δυσκολία την οποία πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει κυρίως η συμπολίτευση, τονίζοντας: «Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές θα πρέπει κανένας να αποφασίσει τίνος το συμφέρον θα υπηρετήσει, κυβερνητικές επιταγές, κυβερνητικές εντολές ή συμφέροντα των δημοτών οι οποίοι πραγματικά σήμερα βρίσκονται στην αδύναμη θέση; Εύχομαι καλή θητεία κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι κι εμείς θα είμαστε εδώ με στάση ευθύνης».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί και αύριο» Χρήστος Παπάζογλου επεσήμανε ότι «για να μην είναι στείρα η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι και η συμπολίτευση παραγωγική που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία στη δημιουργία αποτελέσματος, στη δημιουργία έργου». Πρότεινε δε στη Δημ. Αρχή, προτού να έρχονται τα θέματα του Δ.Σ. να υπάρχει μια σύμπνοια με την αντιπολίτευση «γιατί μόνο έτσι ο κόσμος δεν θα μας αποδοκιμάζει» όπως είπε.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο επικεφαλής Κώστας Παπαϊωάννου τόνισε πως «τα προβλήματα δύσκολα θα ξεπεραστούν αν δεν αναπτυχθούν αγώνες τέτοιοι που να δίνουν προοπτική στον εργαζόμενο» και ότι «η Λ.Σ. θα είναι δίπλα στον Αρτινό λαό». Υπογράμμισε την ανάγκη ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κι ευχήθηκε καλή χρονιά τονίζοντας ότι «με αγώνες θα προχωρήσουμε από δω και μπρος».
Μετά τις δημαιρεσίες έγινε ξεχωριστή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας εκλέχθηκε ο Βασίλης Γέμος και αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Σπάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: