Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ουσιαστική συνεργασία με το Ε. Μ. Πολυτεχνείο


Ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης συναντήθηκε με τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο

Την ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Αρταίων με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, εγκαινίασε η συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης με τον καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκο.
Ο καθηγητής του ΕΜΠ που έλκει την καταγωγή του απ’ την περιοχή μας και βρέθηκε στα Γιάννενα τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που ο ίδιος έκανε για την μετακίνηση νέων στα χωριά της Ηπείρου, είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να ασχοληθεί με την περιοχή και πιο συγκεκριμένα με το Δήμο Αρταίων, γεγονός που θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες προς το πρόσωπό του, εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής.
Στην συνάντηση που είχαν οι δυό άνδρες αποφασίστηκε να προχωρήσουν απ’ την πλευρά του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές οι μελέτες για τρία σημαντικά θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για τη νέα δημοτική αρχή. Οι μελέτες αφορούν:
-Τον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού Γεφυριού της Άρτας, θέμα που έχει συζητήσει προ καιρού ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης. Η μελέτη δεν θα αφορά μόνο το χώρο δίπλα στο γεφύρι, αλλά ολόκληρη την κοίτη του Αράχθου, στα όρια της πόλης.
-Τον περιβάλλοντα χώρο της Λίμνης Πουρναρίου, όπου μπορούν να αναπτυχθούν μορφές αγροτουρισμού, θέμα το οποίο από πολύ καιρό πριν είχε αναλυθεί και είχαν ζητηθεί παρεμβάσεις απ’ την δημοτική αρχή.
-Τον χώρο απ’ την Σαλαώρα ως της Κορωνησία, που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα, σε σχέση και με το αίτημα της ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή.
Όπως επεσήμανε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Καλιαμπάκος, η υλοποίηση των μελετών αυτών, μπορεί να χρηματοδοτηθεί απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να γίνουν ουσιαστικά πράγματα.
Ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης απ’ την πλευρά του, χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική και χρήσιμη την συνάντηση που είχε με τον καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκο, σημειώνοντας ότι περισσότερο ουσιαστική είναι η συνεργασία που ξεκινάει ο Δήμος Αρταίων με το Εθνικό Μτεσόβειο Πολυτεχνείο. Θεώρησε ιδιαίτερα χρήσιμο το ενδιαφέρον του καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκου, για τον οποίο είπε πως δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο του και θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμος, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπου η συνεργασία του με τους Δήμου έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, επεσήμανε ακόμη ότι η επικοινωνία του με τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο, θα είναι συνεχής και δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες δράσεις, οι οποίες θα αποδειχτούν χρήσιμες για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: