Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Σκληρή δουλειά που πρέπει να φανεί…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Έξι οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αρταίων άρχισαν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση και φυσικά άμεσα θα προσπαθήσουν να δείξουν την διαφορά και να φανεί το έργο τους, με αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Δυό όμως αντιδήμαρχοι, θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτόν, για να μπορέσουν πολύ άμεσα να φανεί η δουλειά τους, πράγμα άλλωστε που με έμφαση ζητούν όλοι οι συμπολίτες μας.
Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Γκούβας που είναι αρμόδιος για την καθαριότητα στο νέο διευρυμένο Δήμο, έχει ήδη πιάσει στα χέρια του την «καυτή πατάτα». Δεν ξέρει από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει. Με την υπηρεσία καθαριότητας να είναι υπό διάλυσιν και κανένας να μην γνωρίζει ποιος εργάζεται την μια ημέρα και ποιος την άλλη, με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί (και εξ αιτίας αυτής της κατάστασης) να απαιτούν άμεσα λύση, πώς να γνωρίζει από πού ν’ αρχίσει και που να καταλήξει. Η απαίτηση των πολιτών όμως δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η πόλη πρέπει να καθαρίσει, δέσμευση άλλωστε που επανέλαβε πολλές φορές ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης.
Την Τρίτη ημέρα της παρουσίας του στην θέση αυτή κατάφερε και κίνησε την υπηρεσία καθαριότητας κάπως καλά. Όμως προσπαθεί και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα κινήσει την εν λόγω υπηρεσία και άμεσα θα φανεί το αποτέλεσμα, αρκεί βέβαια να έχει την συμπαράσταση όλου του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών πρώτα απ’ όλα.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου, αρμόδιος για το διοικητικό και οικονομικό του νέου Δήμου. Κι αυτός με «καυτή πατάτα» στα χέρια του, μιας και πρέπει να κινήσει τις υπηρεσίες πέντε δήμων, ώστε να καταστούν μια αποτελεσματική και ουσιαστική στην δράση της υπηρεσίας, ώστε να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη. Είναι σωστός ο συλλογισμός του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, που θέλει την υπηρεσία του Δήμου να λειτουργεί σωστά, ώστε να έχουν αποτέλεσμα και οι όποιες άλλες παρεμβάσεις. Με εμπειρία και ικανότητα στην διοίκηση ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου, έχει τάξει στόχο της παρουσίας του στο Δήμο Αρταίων, την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και πρέπει να τα καταφέρει.
Βεβαίως ιδιαίτερα δύσκολα τα καθήκοντα και των άλλων τεσσάρων αντιδημάρχων, αλλά η όποια παρέμβαση και ο όποιος σχεδιασμός γίνει, δεν απαιτούν την άμεση υλοποίηση, όπως οι δυό τομείς που παραπάνω προαναφέρουμε.
Πρέπει να πετύχουν όλοι οι αντιδήμαρχοι και στο σύνολό της, η δημοτική αρχή. Οι πολίτες θα στηρίξουν την όποια προσπάθεια, αν δουν τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: