Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Καλύτερα να τα κλείσουν. Γιατί...


Η πληροφορία που είχαμε ανέφερε ότι στα ουρητήρια που βρίσκονται κάτω από την πλατεία Σκουφά, μπροστά στην Παρηγορήτισσα, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από πακιστανούς και αφγανούς και πραγματικά αρχικά μας φάνηκε πολύ τραβηγμένη, για να την πιστέψουμε, αλλά η πρόκληση τους συνομιλητής μας, ήταν ικανή να μας πείσει για μια βόλτα στο σημείο αυτό και καλού κακού, είχαμε μαζί μας και την φωτογραφική μηχανή. Μπαίνοντας στην είσοδο, είδαμε τρεις πακιστανούς, οι οποίοι πραγματικά θορυβήθηκαν με επίσκεψή μας και έδειξαν ταραγμένοι, αλλά ακολούθως έδειχναν να κινούνται απειλητικά εναντίον μας.
Φυσικά που καιρός για ηρωισμούς… Ευτυχώς το αυτοκίνητο ήταν απέξω και φύγαμε γρήγορα - γρήγορα, αλλά τα συμπεράσματα είναι δεδομένα. Ο εγκαταλειμμένος χώρος των δημοτικών ουρητηρίων, είναι… ιδανικός για να κάνουν τις παλιοδουλειές τους εκεί, οι πακιστανοί και οι αφγανοί, για τον οποίων την εγκληματικότητα ήδη έχουμε κάνει αναφορές και οι πάντες γνωρίζουν τους κινδύνους.
Όμως δίπλα υπάρχουν δύο σχολεία, καφετέριες και η κίνηση ειδικά νέων ανθρώπων, είναι μεγάλη, οπότε ο καθένας μπορεί να πέσει στην παγίδα των οικονομικών μεταναστών, που μη έχοντας άλλη δουλειά το έριξαν στο εμπόριο ναρκωτικών.
Οι γονείς των μαθητών που πηγαίνουν στα σχολεία που είναι απέναντι είναι αναστατωμένοι, όπως και όσοι έχουν τα σπίτια τους εκεί κοντά. Έχουν διαμαρτυρηθεί, αλλά κανένας δεν έδειξε ευαίσθητος να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα, εκτός του ότι η κατάσταση των ουρητηρίων είναι άθλια και η μπόχα κυριαρχεί.

Γιατί δεν τα κλείνουν;

Σε συζητήσεις που κάναμε οι πάντες προβάλλουν το απλό ερώτημα:
-Στην σημερινή εποχή έχουν λόγο ύπαρξης τα δημόσια ουρητήρια στο συγκεκριμένο σημείο;
Κατά την γνώμη πολλών τα δημοτικά ουρητήρια, στην σημερινή εποχή, δεν είναι αναγκαία, όπως την εποχή που κατασκευάστηκαν και πραγματικά ήταν αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και απ’ το ότι τα επισκέπτονται μόνο όσοι έχουν κάποια βρομοδουλειά να κάνουν και φυσικά να δημιουργήσουν προβλήματα.
Θα πρέπει λοιπόν και η δημοτική αρχή, να δει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να πράξουν ανάλογα. Πριν εκεί δημιουργηθεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα και τότε δεν θα έχουν τι να πουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: