Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ποιο θα είναι το μέλλον του Δήμου Πρέβεζας;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Με τρεις Δήμους ο νομός Πρέβεζας, μπαίνει στην μάχη για την ανάπτυξη με τους νέους όρους που θέτει ο Καλλικράτης, που φυσικά από μόνοι τους δεν φτάνουν, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Περισσότερη σημασία έχουν οι επιλογές που θα γίνουν και οι άνθρωποι στους οποίους θα ανατεθεί ο συντονισμός της νέας προσπάθειας, που ως μόνο δεδομένο έχει την αναγκαιότητα σκληρής και συλλογικής δουλειάς. Πόσο θα τα καταφέρουν λοιπόν οι νέοι αιρετοί που θα εκλεγούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το ζήτημα απασχολεί πολλούς και το πρώτο ερώτημα αφορά στους Δήμου Πρέβεζας και Πάργας, όπου οι υποψηφιότητες είναι πολλές και οι αντιπαραθέσεις έντονες. Ειδικά στην Πρέβεζα που όλα δείχνουν ότι αλλάζει εποχή, μιας και ο πετυχημένος, κατά γενική ομολογία, δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας, δεν θα στηριχτεί απ’ το ΠΑΣΟΚ, οπότε μπορεί να λιγοστεύουν και οι πιθανότητες εκλογής του.
Τι θα ακολουθήσει; Αυτοί που αποφασίζουν σήμερα μπορούν να εγγυηθούν ότι θα πάμε στο καλύτερο ή επιθυμούν την αλλαγή σελίδας, για να επιβεβαιώσουν τον κομματικό τους πατριωτισμός και εκτός αυτού δεν υπολογίζουν καν το μέλλον του νέου Δήμου, που όπως προαναφέρουμε θα απαιτήσει συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες.
Δεν επιθυμούμε να μπούμε στην ονοματολογία και τους τρόπους με τους οποίους από δω και στο εξής θα κινηθούν οι κομματικοί αξιωματούχοι, αλλά ως πρακτική η πρόταξη του κομματικού συμφέροντος, δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμβουλος, αλλά ούτε και να πείσει τους πολίτες για το ότι έτσι υπηρετείται το συμφέρον του τόπου.
Για την Πρέβεζα, το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό και σαν τέτοιο θα πρέπει να το δουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και αυτόν τον καιρό είναι σε θέσεις ευθύνης.
Αν μόνο το κομματικό συμφέρον καθοδηγήσει τις όποιες αποφάσεις, τότε μπορεί να περιμένουμε και τα χειρότερα και οι εξαγγελίες για το καλύτερο μέλλον, με βάση και τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης, να είναι κενές περιεχομένου.
Είναι ώρες ευθύνης, αυτές που περνούμε και σαν τέτοιες, έχουν χρέος και τις δουν και οι κομματικοί επιτετραμένοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: