Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

…Και του χρόνου με υγεία!!!

Πετυχημένο και ποιοτικό το 28ο Διεθνές Χωροδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας το οποίο απόλαυσαν από την Πέμπτη έως την Κυριακή οι Πρεβεζιάνοι.
Τέσσερις ιδιαίτερα ποιοτικές βραδιές, που χαρακτηρίστηκαν από εξαιρετικές ερμηνείες και επιλεγμένο χορωδιακό τραγούδι, απόλαυσαν από την Πέμπτη έως την Κυριακή πολλοί φιλόμουσοι Πρεβεζάνοι , και όχι μόνο, που παρακολούθησαν το 28ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου είχε η χορωδία «Αρμονία».
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλης , στο Κάστρο του Παντοκράτορα, στο Αρχαίο Ωδείο αλλά και στο 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Θρησκευτικής Μουσικής συμμετείχαν 15 χορωδίες από τον Καναδά μέχρι την Αργεντινή και την Κίνα και από εκεί μέχρι τα βάθη της Ασιατικής Ρωσίας. Η τελετή λήξης των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης, όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 16ου Διεθνή Διαγωνισμού Θρησκευτικής Μουσικής.
Ο Πρόεδρος της Χορωδίας Αρμονία κ. Απόστολος Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν για εμάς ένα στοίχημα, ένα στοίχημα για τους εαυτούς μας, ένα στοίχημα με την ιστορία αυτού του Φεστιβάλ γιατί καυχόμαστε μέχρι στιγμής, ότι είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ της Ελλάδας.
Ένα φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί εδώ και 28 χρόνια και μέσα σε αυτά τα 28 χρόνια, εδραιώθηκε σαν ένα από τα καλά χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης. Αυτές οι συναντήσεις πολιτισμού λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, ενώ προβάλλουν το ποιοτικό τραγούδι, που αναμφισβήτητα, είναι στοιχείο πολιτισμού, τόνισε ο κος Αντωνίου.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου για την συνεχή στήριξη του θεσμού, τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Μιλτιάδη Κλάπα για την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Για το σημαντικό έργο που προσφέρει η χορωδία αρμονία μίλησε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ η αντινομάρχης κ. Μαρία Ζέρβα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τέτοιες εκδηλώσεις τιμούν την πόλη και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: