Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η αντιπαράθεση για τη νομιμότητα των καταστήματων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η αντιπαράθεση νομάρχη και δημάρχου, για το ρόλο που μπορεί να παίξει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στους ελέγχους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει ενδιαφέρον, όχι για το τι λέει η μία πλευρά και το τι απαντάει η άλλη. Αυτό είναι το δευτερεύον…
Το πρωτεύον είναι ότι και οι δύο φορείς ή καλύτερα και οι δύο παράγοντες του τόπου μας, νομάρχης και δήμαρχος, δεν εννοούν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος που είναι η νομιμότητα της λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων και τους λόγους που οδήγησαν στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική πλατεία.
Και φυσικά η αντιπαράθεση αυτή από μόνη της, απομακρύνει απ’ το ενδιαφέρον το ουσιαστικό πρόβλημα και επιχειρεί να καταστήσει τους πολίτες παρατηρητές σε μια «κόντρα» άνευ ουσίας.
Αν πραγματικά έχουν ενδιαφέρον για την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να συνεργαστούν με τις αρμοδιότητες που έχει ο φορέας που εκπροσωπεί ο κάθε φορέας και να δώσουν λύση.
Επειδή όμως με την ουσία του προβλήματος δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν, είναι σίγουρο πως το επόμενο διάστημα, θα έχουμε να παρακολουθούμε τέτοιες αντιπαραθέσεις, οι οποίες θα απασχολούν τους πολίτες μόνο για πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: