Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Συγκέντρωση σήμερα παραγωγών έξω από τη «ΔΩΔΩΝΗ» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θα επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη να συναντηθούν με τη Διοίκηση της ΑΤΕ οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο το μεσημέρι κτηνοτρόφοι και από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές αλλά και βουλευτές συγκεντρώθηκαν στην γαλακτοβιομηχανία διαμαρτυρόμενοι για το μέλλον της επιχείρησης που βαδίζει προς ιδιωτικοποίηση.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Τζίμας παρουσίασε την κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις του διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη, για το ιδιοκτησιακό μέλλον της επιχείρησης. Μεταξύ των ομιλητών οι βουλευτές Πρέβεζας και Ιωαννίνων της ΝΔ Δημήτρης Τσουμάνης και Σταύρος Καλογιάννης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος. Κυρίαρχη θέση των συνδικαλιστών «να βγουν μπροστά» οι παραγωγοί και να διαφυλαχθεί ο πραγματικά συνεταιριστικός χαρακτήρας της επιχείρησης.
Να θυμίσουμε ότι τη «βόμβα» αυτή εκτόξευσε ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και από τότε σήμανε συναγερμός στην Ήπειρο. Η δήλωση για την πρόθεση πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας έγινε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή της ΑΤΕ, την οποία είχε ζητήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση της τιμής του αγελαδινού γάλακτος, από 45 λεπτά το κιλό σε 39 λεπτά, στην οποία προέβηκε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη". Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του συλλόγου αγελαδοτρόφων Άρτας και Πρέβεζας κ.Θεόδωρος Χάιδος.

«Κεραυνός
εν αιθρία»

Ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση έξω από την Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Άρτας Πρέβεζας και μέλος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Θεόδωρος Χάιδος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
Η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας ήταν «κεραυνός εν αιθρία», σημείωσε ο κ Χάιδος και τόνισε ότι «για την περιοχή της Ηπείρου η «Δωδώνη» είναι κάτι περισσότερο από μια απλή γαλακτοβιομηχανία, δεδομένου ότι δίνει και τον τόνο για το ύψος των τιμών με τις οποίες αγοράζεται το γάλα από τους κτηνοτρόφους» και ξεκαθάρισε ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να κρατήσει τη «ΔΩΔΩΝΗ» συνεταιριστική.
Η συγκέντρωση της Πέμπτης είναι σημαντική, είπε ο κ. Χάιδος και οι παραγωγοί θα συγκεντρωθούν έξω από τη «ΔΩΔΩΝΗ» και θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θα επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κυρίαρχη θέση των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων είναι «να βγουν μπροστά» οι παραγωγοί και να διαφυλαχθεί ο πραγματικά συνεταιριστικός χαρακτήρας της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: