Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δυστυχώς παλεύουν μόνοι τους!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Υπό άλλες συνθήκες και εννοούμε υπό συνθήκες μη κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, με τον τρόπο που κυριαρχεί και εκμηδενίζει αντιδράσεις, ακυρώνει κινητοποιήσεις βάζοντας τον λαό στην άκρη, το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ, θα ήταν μείζον και θα αποτελούσε αιτία πανηπειρωτικής κινητοποίησης.

Όλοι θυμούνται τις απόπειρες που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, για να ακυρώσουν έτσι και τις όποιες σκέψεις των τότε κυβερνώντων.
Και τυχαίνει σ’ εκείνες τις κινητοποιήσεις να πρωτοστατούσαν άνθρωποι οι οποίοι σήμερα ανήκουν στην κυβέρνηση και φυσικά ο λόγος τους, για την μία ή την άλλη πρόταση, να έχει ιδιαίτερη σημασία. Μιλάμε για όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές, που τότε ήταν στην αντιπολίτευση και το στόμα τους έλεγε πολλά για τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει η εν λόγω βιομηχανία και άλλα πολλά, τα οποία εκείνη την εποχή, είχαν καταντήσει ιδιαίτερα κουραστικά.
Τώρα τίποτα απολύτως! Λες και έπαθαν αμνησία, προσπαθούν με κάποιες ανακοινώσεις, που είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» να πουν ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ, νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα έχουν αυτές τις ανακοινώσεις στα χέρια τους, για να πουν μετά στους πολίτες, ότι τότε είχαν αντιδράσει, αλλά δεν εισακούστηκαν. Βεβαίως από τώρα θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει, ότι στην πολιτική διαδικασία υπάρχει και η έννοια της παραίτησης, ως έσχατο μέσο πίεσης, για να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ψιλά γράμματα γι’ αυτούς.
Κι έμειναν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, να κινητοποιούνται ΜΟΝΟΙ τους εντελώς, χωρίς την στήριξη κανενός. Ούτε κι αυτών που έχουν χρέος να κάνουν αντιπολίτευση και αν θέλετε να εκμεταλλευτούν και πολιτικά αυτή την κατάσταση.
-Θα τα καταφέρουν οι κτηνοτρόφοι μόνοι τους;
Η απάντηση, που με βάση την λογική μπορεί να δοθεί είναι αρνητική. Γιατί πλέον, έχουμε διαπιστώσει ότι η παρούσα (ΑΝΑΛΓΗΤΗ) κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θέλει να νοικοκυρέψει το κράτος, δεν νοιάζεται καθόλου, για τις αντιδράσεις των πολιτών και εν προκειμένω των κτηνοτρόφων.
Και η συνεταιριστική βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ θα αποτελεί μια ανάμνηση ως προς την λειτουργία της και ένα μνημείο κυβερνητικής αναλγησίας, για να θυμούμαστε όλοι την εποχή Γιώργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: