Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Καθημερινά περισσότερες οι αντιδράσεις…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Μπορεί κάποιοι, τελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία να έχουν βρει έξω και να διαδίδουν πως το κομματικό χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Άρτας το έχει λάβει ο νυν δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, αλλά με την συμπλήρωση των πληροφοριών, αναιρούν την ίδια την διαδικασία που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό επίπεδο, για να κάνει την σωστή επιλογή.

Μπορεί να άρχισε ή εντός των ημερών να αρχίσει η διαδικασία μέτρησης των προθέσεων των πολιτών της Άρτας, για τον καταλληλότερο υποψήφιο δήμαρχο, στο νέο Δήμο Άρτας. Σ’ αυτή την μέτρηση θα τεθούν στην κρίση αυτών που θα ερωτηθούν δυό ονόματα. Του νυν δημάρχου Πάνου Οικονομίδη και του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Παπαλέξη.
Απ’ αυτό το γεγονός και μόνο, βγαίνει ένα πρώτο συμπέρασμα που αναιρεί τα όσα, οι έχοντες ανειλημμένη υπηρεσία, διαδίδουν. Ότι η περίπτωση του νυν δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, που είναι εν ενεργεία δήμαρχος, είναι πρωτόγνωρη, για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Εν ενεργεία δήμαρχος, που διαλαλεί με κάθε ευκαιρία ότι είναι πετυχημένος και επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του, μπαίνει σε κρίση απ’ το ίδιο του το κόμμα. Γιατί αν και όσοι αποφάσισαν την διεξαγωγή μέτρησης, είχαν την ίδια άποψη, θα έλεγαν «έχουμε δήμαρχο και μάλιστα πετυχημένο και πάμε μ’ αυτόν στις εκλογές». Κατά το ποδοσφαιρικό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».
Εδώ όμως, με την σύμφωνη γνώμη και των βουλευτών του νομού και των κομματικών εκπροσώπων, ελήφθη η απόφαση, πριν την όποια επιλογή, να έχουν ως σύμβουλο και την πρόθεση των πολιτών.
Άρα σε πρώτη φάση ο νυν δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, όσο να διαλαλεί ότι είναι πετυχημένος, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Κρίνεται και μάλιστα σε διαδικασία δημοσκόπησης, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει τι αποτέλεσμα θα βγει και τις απόψεις που θα καταθέσει ο απλός και ανυποψίαστος πολίτης. Αν βέβαια κρίνουμε απ’ την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το τι λέει ο κόσμος στα καφενεία, μάλλον η δημοσκόπηση, δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη για τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Όλος αυτός ο μεγάλος πρόλογος, για την ουσία του θέματος, που είναι απλή: Όσο κι αν διαδίδεται από συγκεκριμένους κύκλους, ότι ο νυν δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, έχει εξασφαλίσει το κομματικό χρίσμα, καθημερινά οι αντιδράσεις, για την εκ νέου υποψηφιότητά του είναι πάρα πολλές.
Οπότε δεν μένει παρά να αναμένουμε και τις κομματικές αποφάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: