Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναγνώριση της Ψαραγοράς ως μνημείο

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναγνώριση των κτιρίων της παλιάς Ψαραγοράς ως διατηρητέων κτιρίων, μετά την κοινοποίηση των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι η ενημέρωση που έχουν οι αρμόδιοι παράγοντες τους οδηγεί στην απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης, παρά τα εμπόδια που είναι προκύψουν, ειδικά απ’ την δημοτική αρχή, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να απομακρυνθεί από την απόφασή της, να το παραχωρήσει ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα το εκμεταλλευτεί για τα επόμενα τριάντα χρόνια, με ελάχιστα έσοδα για τον Δήμο.
Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, δεν περίμεναν την εξέλιξη αυτή και όταν έφτασε το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων με το οποίο έγινε γνωστή η απόφαση για να κριθούν διατηρητέα τα κτίρια αυτά. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιους παράγοντες για να παρέμβουν ώστε μην ληφθεί η απόφαση αυτή και να προχωρήσει η διαδικασία, την οποία προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα πράγματα δείχνουν ότι η διαδικασία που δρομολογήθηκε, δεν μπορεί να ανασταλεί, μιας και η διαδικασία αυτή έχει και την πλήρη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Αντιδράσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πλέον μπροστά στα κτίρια αυτά έχει τοποθετηθεί πανό με το οποίο εικονίζεται στην φωτογραφία και δείχνει την αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι θυμίζουν ότι η δημοτική αρχή έχει πνίξει την πλατεία στα μαγαζιά και δεν υπάρχει χώρος να παίξουν τα παιδιά.
Οι πολίτες που βλέπουν κι αυτοί την εικόνα και δείχνουν την συμφωνία τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Γ», εντός των ημερών αναμένονται και αντιδράσεις απ’ τις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την απόφαση αυτή.
Εκτιμάται ότι και η κινητικότητα των πολιτών, ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για το θέμα αυτό, θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα λειτουργήσουν υπέρ της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: