Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ενδιαφέρον για τα φ/β απ’ τους αγρότες της Άρτας

Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που άρχισε να εκδηλώνεται και στην Άρτα από αγρότες, για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Οι αγρότες βλέπουν σε μια τέτοια επένδυση, μια καλή ευκαιρία για την ενίσχυση του εισοδήματός τους σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν.
Οι ρυθμίσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι εδώ και λίγες εβδομάδες νόμος του κράτους, εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών σε επενδυτικά προγράμματα για κατασκευή μικρών φωτοβολταϊκών (μέχρι 100MW) σε εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας. Ημερίδα ενημέρωσης για τις διαδικασίες υποδοχής αιτημάτων αγροτών από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ την Πέμπτη 1η Ιουλίου στην Αθήνα.
Ήδη αρκετοί αγρότες της Άρτας προσέρχονται στα γραφεία της Ένωσης ζητώντας πληροφορίες για τις διαδικασίες των αιτήσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Στο Νομό Άρτας οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ένωση, είναι περίπου 2.500. Όμως μέσα σ’ αυτούς είναι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι εξαιρούνται απ’ το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: