Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αύξησαν το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΑΝΑΜ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου στα γραφεία της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ στην Πρέβεζα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας για τη διαχειριστική περίοδο 01/01/2009 -31/12/2009, παρουσία των δύο Νομαρχών Άρτας Γ. Παπαβασιλείου και Πρέβεζας Β. Ιωάννου. Εκ των μετόχων στη Συνέλευση παραβρέθηκαν η Κα Δελλή, εκπρόσωπος της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ, οι Δήμαρχοι: Πρέβεζας κος Κλάπας, Άρτας κος Οικονομίδης, Φιλιππιάδας κος Γιολδάσης, Ζαλόγγου κος Μικρούλης, Αμβρακικού κος Σιώζιος, εκπρόσωποι των Δήμων Θεσπρωτικού, Λούρου, Ανακτορίου, Αράχθου, καθώς και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ Άρτας και Πρέβεζας, του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ηπείρου, του Ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων, των ΕΑΣ ( Άρτας , Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας), εκπρόσωποι Επιμελητηρίων κ.α.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το Γραφείο του Νομάρχη Άρτας και προέδρου της ΕΤΑΝΑΜ, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας αλλά και της προοπτικής της εταιρίας εν όψει των νέων δεδομένων που προκύπτουν από τον προγραμματισμό και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και όπου μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε ομόφωνα και η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 200.000,00€.
Ειδικότερα ο πρόεδρος μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την αναδιοργάνωση της Εταιρίας γενικότερα, τόνισε την αποτελεσματικότητα της ως προς την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων που η ίδια διαχειρίζεται, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από την ολοκλήρωση και την υλοποίηση των προγραμμάτων της Γ΄ Προγραμματικής περιόδου η Διοίκηση της Εταιρείας έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από τις χρηματοδοτικές δυνατότητες τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. Καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη της Περιφέρειας είχαν τα αγροτικά Προγράμματα (ΟΠΑΑΧ, Leader+ ) που υλοποιήθηκαν κατά τις προηγούμενες Προγραμματικές Περιόδους, τα οποία ενίσχυσαν και στήριξαν μειονεκτικές αγροτικές περιοχές, έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία παραγωγικών δομών, συγκράτησαν πληθυσμούς και εξασφάλισαν την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.
«Σήμερα, ενόψει υλοποίησης των προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, φιλοδοξούμε ότι η ΕΤΑΝΑΜ θα παίξει καθοριστικό ρόλο αξιοποιώντας ένα ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο, με άρτια καταρτισμένα στελέχη τα οποία απέκτησαν εξειδικευμένη εμπειρία διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ικανά να συμβάλλουν αποφασιστικά στην υλοποίησή τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Σε ότι αφορά την ένταξη της Εταιρείας στην νέα προγραμματική περίοδο (2007-2013) και την εξασφάλιση των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκρίθηκαν :
•το Τοπικό Πρόγραμμα «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER» του προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)” για τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας, η Δημόσια Δαπάνη του οποίου ανέρχεται στις 6.250.000€.
•το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών», που υποβλήθηκε από την ΕΤΑΝΑΜ και για τους τρεις (3) νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας (η Δημόσια Δαπάνη του υποβληθέντος Σχεδίου ανέρχεται στις 7.496.500 €). Ανάλογα υπήρξε άμεση ανταπόκριση και στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας με την υποβολή 15 προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000€. Ο πρόεδρος, εξήρε το μέχρι τώρα έργο της Εταιρίας και τόνισε τη μεγάλη της προσφορά για την περιοχή και τους κατοίκους. Ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Συμβούλο κ. Παναγιώτη Τσούτση και τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Άρμπυρο για τις συνολικές τους προσπάθειες, οι οποίοι παρά τις όποιες δυσκολίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην Εταιρία. Τόνισε δε τη συμμετοχή και τη στήριξη που καταβάλλει το προσωπικό της ΕΤΑΝΑΜ στην όλη προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και το έργο της εταιρίας στο ακέραιο.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο πρόεδρος ευχαρίστησε ξεχωριστά ένα-ένα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και με τις ενέργειές τους βοήθησαν σημαντικά στην αναδιοργάνωση και τη βελτίωση της συνολικής εικόνας της εταιρείας. Δεν παρέλειψε τέλος να υπογραμμίσει τη συμβολή όλων μετόχων στη γενικότερη προσπάθεια που αυτοί καταβάλλουν. Ο Νομάρχης Πρέβεζας, με τη σειρά του, ευχαρίστησε και αυτός τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την ενεργή παρουσία τους έως σήμερα. Συμφώνησε με τα όσα ελέγχθηκαν από τον πρόεδρο και υπογράμμισε πως όλοι οι στόχοι επετεύχθησαν τόνισε όμως πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχισθούν έχοντας την υποστήριξη όλων.
Αναφέρθηκε πως εν όψει της νέας Προγραμματικής περιόδου κρίνεται απαραίτητη η αξιοποίηση της Εταιρίας για την ανάπτυξη της περιοχής, προκείμενου να διευρυνθεί το πεδίο των δραστηριοτήτων της θεωρώντας ότι μέσα από σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, μιας και αυτό εξυπηρετεί τους στόχους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο στα πλαίσια της περιφερειακής ανάπτυξης. Προέτρεψε τους μετόχους, έχοντας στα χέρια τους ένα πολύτιμο εργαλείο με μεγάλη εμπειρία, να αξιοποιήσουν την Εταιρία και να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Κλείνοντας ο Νομάρχης Πρέβεζας τόνισε ότι η ΕΤΑΝΑΜ έχει ένα ισχυρό παρελθόν αλλά και ένα βέβαιο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: