Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ενστάσεις από Δήμο Ξηροβουνίου για Ιόνια Οδό

Σειρά συσκέψεων και επαφών, για σημαντικά ζητήματα, όπως περιβαλλοντικά και υποδομών, που αφορούν το νομό Άρτας, πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα την Παρασκευή 16/7/10. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας, η επίσκεψη στην Άρτα ξεκίνησε από τον δήμο Ξηροβουνίου όπου σε συνάντηση με τους δημάρχους Ξηροβουνίου, Ανωγείου, Φιλιππιάδας και Κομποτίου, συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
«Δεν πρέπει να βάζουμε εμπόδια σε ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο γιατί δεν περιορίζεται στα όρια της περιφέρειας Ηπείρου αλλά, είναι εθνικής σημασίας. Θα πρέπει να παραχωρηθούν άμεσα οι δημοτικές εκτάσεις» είπε η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη προς τους δημάρχους και ζήτησε τη συνεργασία τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξηροβουνίου Κωνσταντίνος Κοσμάς που έχει και τις μεγαλύτερες ενστάσεις για την παραχώρηση εκτάσεων του δήμου και έχει προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για τη δημιουργία κόμβου και παράπλευρων δρόμων αλλά και νέων γεωτρήσεων για την ύδρευση των Δ.Δ. Καμπής και Αμμοτόπου (οι παλιές βρίσκονται σε εκτάσεις που θα παραχωρηθούν) προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις του.
Κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών – Περιφέρειας και δήμων- ήταν να δοθούν άμεσα λύσεις κοινωνικά αποδεκτές, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή της Ιόνιας Οδού που θα συμβάλλει και αυτή στην άρση της απομόνωσης της Ηπείρου.
Μάλιστα η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε προς τους δημάρχους να προσκαλέσει και πάλι τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Σέριο Λαμπρόπουλο, να επισκεφτεί την περιοχή για να συζητήσει και να εξετάσει τα αιτήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: