Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τιμητικοί έπαινοι για παραδοσιακούς καλλιτέχνες

Στα όμορφα μονοπάτια της παραδοσιακής μας μουσικής, ταξίδεψαν, όσοι επέλεξαν την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ την πλατεία Μονοπωλίου για τη διασκέδασή τους. Ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ», διοργάνωσε παραδοσιακή βραδιά με Αρτινούς παραδοσιακούς μουσικούς και ερμηνευτές, οι οποίοι για πάνω από τρεις ώρες, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου με αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα που ευφραίνουν την καρδιά.
Παρότι η εκδήλωση αρχικά είχε .. αντίπαλο το ποδόσφαιρο, η βραδιά κύλησε σαν ένα πανηγύρι του παλιού καλού καιρού, γεμάτο ελληνική παραδοσιακή μουσική από καταξιωμένη ορχήστρα ενώ γεμάτα ήταν και τα καταστήματα της πλατείας. Με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος Άρτας θέλησε να τιμήσει τους παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές της περιοχής μας για την πολυετή προσφορά τους στη μουσική παράδοση του τόπου μας.
Έτσι στη διάρκεια της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Αθανασούλας απένειμε τιμητικούς επαίνους σε όλους τους συμμετέχοντες που ήταν οι: Στέφανος Μαργώνης, Λάμπρος Βλάχας, Βασίλης Βασιλείου, Κων/νος Φώτος, Παναγιώτης Βασδέκης, Νίκος Κοντοχρήστος, Πάνος Στεργίου (ακορντεόν), Κώστας Μπαλαούρας (κιθάρα), Δημήτρης Τσοχαντάρης (κιθάρα), Αχιλλέας Γεωργογιάννης (νραμς) και Γιώργος Φλούδας (βιολί). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των παραπάνω καλλιτεχνών στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν αφιλοκερδής. Και όπως είπε ο κ. Αθανασούλας, η βράβευση στα πρόσωπα των 11 παραπάνω καλλιτεχνών, αντανακλά τη βράβευση όλων των παραδοσιακών καλλιτεχνών της περιοχής μας, που για επαγγελματικούς κυρίως λόγους, δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: