Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Γιατί επιμένει τόπο πολύ ο δήμαρχος;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Την απορία τους εκφράζουν πολλοί συμπολίτες μας, σε σχέση με την επιμονή του δημάρχου Άρτας Πάνου Οικονομίδη, για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, με την οποία θα παραχωρηθούν σε ιδιωτική εταιρεία τα κτίρια της Ψαραγοράς και θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με την γνωστή μελέτη που προβλέπει και επέκταση των κτιρίων και πολύ μπετόν και πολλά άλλα.

Όλοι ρωτούν, γιατί βιάζεται τόσο, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης των εν λόγω κτιρίων ως διατηρητέα και που το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου, έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία παρέμβαση στα κτίρια αυτά, αν δεν υπάρξει η οριστική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
-Βιάζεται για να… σώσει το Δήμο με το έσοδο των 30.000 ευρώ ετησίως;
-Με αυτό το ποσό, μπορεί να σωθεί ο Δήμος Αρταίων και αυτό μπορεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες;
Ούτε το ένα ούτε το άλλο αντέχουν σε λογική κρίση, μιας και το έσοδο απ’ την παραχώρηση των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρεία, καμία απ’ τις ανάγκες του Δήμου μπορεί να καλύψει.
Απ’ την άλλη πλευρά προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που μπορεί να αφορούν την ιδιωτική εταιρεία που θα ενοικιάσει τα κτίρια.
-Είναι δυνατόν κάποια εταιρεία να διαθέσει χρήματα, να επενδύσει όπως λένε, σε κτίρια τα οποία αύριο μπορεί να κριθούν διατηρητέα, άρα η χρήση τους να μην είναι συμβατή με όσα η μελέτη προβλέπει;
-Αν ο δήμαρχος βιάζεται να παραχωρήσει τα κτίρια αυτά, με την αίρεση που προαναφέρουμε, μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι κάνει καλό στην ιδιωτική εταιρεία;
Και σ’ αυτό τον συλλογισμό, η όποια απάντηση, δεν μπορεί να καλύψει την επιλογή του δημάρχου και των συνεργατών του. Προβλήματα θα δημιουργηθούν, τα οποία κατάληξη θα έχουν στο Δήμο, μιας και αν η ιδιωτική εταιρεία ενοικιάσει τα κτίρια και δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει, κατά του Δήμου θα στραφεί και τελικά οι δημότες θα πληρώσουν τα… σπασμένα.
-Γιατί λοιπόν αυτή η σπουδή και η αδιαλλαξία του δημάρχου, να συζητήσει το όλο θέμα με τους πολίτες;
-Γιατί η επιμονή στην δική του άποψη και η υποτίμηση ή απαξίωση της άποψης των πολιτών;
-Με την αδιαλλαξία και την επιμονή του, θα πορευτεί στις εκλογές και θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών;
Αν μπορεί με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν, τότε τι να πούμε; Μαγκιά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: