Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Άνοιξε η πινακοθήκη «Λέανδρος Μιχ. Σπαρτιώτης»

Ένας καλαίσθητος και φιλόξενος χώρος άνοιξε και επίσημα τις πύλες του, το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Θωμά, Πρέβεζας. Ο λόγος για την Πινακοθήκη «Λέανδρος Μιχ.Σπαρτιώτης», η οποία φιλοξενεί 180 έργα τέχνης(ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ξυλογλυπτικής) από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Ο κ.Σπαρτιώτης υποδέχτηκε προσωπικά τους καλεσμένους του (ανάμεσά τους ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας αλλά και ο Πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσης) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζί με δεκάδες άλλους πολίτες στην πρόσκλησή του.
Όλοι τους μίλησαν με θερμά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλλε ο κ.Σπαρτιώτης, καταφέρνοντας να υλοποιήσει ένα όνειρο ζωής. Ο κ.Παπαχρήστος χαρακτήρισε την Πινακοθήκη κιβωτό πολιτισμού, ενώ ο κ. Ιωάννου έδωσε την υπόσχεση ότι η Νομαρχία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία.
«Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, υπογραμμίζοντας ότι τα έργα που φιλοξενούνται στην πινακοθήκη αποτυπώνουν την ιστορία, την φύση, τα χρώματα, την ομορφιά, την ίδια την ζωή. Με θερμά λόγια μίλησαν για τον κ.Σπαρτιώτη ο πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Απόστολος Μπότσης και η Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη η οποία προλογίζει και το λεύκωμα που εξέδωσε ο κ.Σπαρτιώτης, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: