Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Φωτιά σε κάδους σκουπιδιών

Διαδοχικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε 4 κάδους σκουπιδιών (πλαστικούς και μεταλλικούς), σε διαφορετικές οδούς της Άρτας, με συνέπεια την πρόκληση ζημιών στους κάδους, οι οποίοι θ’ αντικατασταθούν άμεσα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.
Ο αντιδήμαρχος Αρταίων υπεύθυνος του τομέα Καθαριότητας Σωτήρης Χρηστούλης εξέφρασε τη λύπη του για την επανάληψη τέτοιων φαινομένων τονίζοντας: «Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει. Είχαμε χθες 3-4 κρούσματα σε διαφορετικές οδούς. Ήταν ένα στην οδό Κομμένου, στη νέα Τζουμέρκων και στην Αγίας Σοφίας με γωνία Χατζοπούλου. Θεωρώ ότι το φαινόμενο είναι λυπηρό και δεν μπορεί ούτε ο Δήμος να ανταπεξέλθει αλλά ούτε και η Υπηρεσία σ’ όλη αυτή την καταστροφή να μπορεί να έχει έτοιμους κάδους να τους αντικαθιστά».
Ο κ. Χρηστούλης είναι βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμούς, λόγω της σχεδόν ταυτόχρονης εκδήλωσης των κρουσμάτων, με διαφορά 3-4 λεπτών το ένα με το άλλο και την ώρα που δεν υπήρχε πολύ κίνηση στους δρόμους. Πιστεύει, δε, ότι οι εμπρησμοί προκλήθηκαν από τα ίδια άτομα. Δεδομένου ότι οι πιο πολλοί κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται κοντά σε καταστήματα και οικίες, επεσήμανε και τον κίνδυνο να προκληθούν ζημιές σε περιουσίες αλλά και να κινδυνεύσουν από τέτοια φαινόμενα ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: