Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κίνδυνος κατάρρευσης της διώρυγας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στους παραγωγούς της περιοχής, από το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κεντρική διώρυγα μεταφοράς νερού στο Βουβοπόταμο. Η διώρυγα κινδυνεύει να «σπάσει» και να αφήσει χωρίς νερό τον κάμπο, καθώς και να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, αφού εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ανθρώπινα θύματα.
Ο Νομάρχης κ. Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία, εξήγησε ότι η διώρυγα έχει «καθίσει» και έχει υποστεί ρωγμές με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αν συνεχίζεται να τροφοδοτείται με νερό, να καταρρεύσει . «Εκτός από τις ζημιές που θα προκαλέσει, υπάρχει κίνδυνος και για ανθρώπινα θύματα», είπε ο κ. Ιωάννου, καθώς το σημείο που έχει εντοπιστεί το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Βουβοπόταμο.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου συνεργεία του ΤΟΕΒ ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες επισκευές για να καλυφθούν οι ριγματώσεις, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός των επόμενων ημερών, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της οριστικής αποκατάστασης. «Δεν μπορεί να μείνει η πεδιάδα χωρίς νερό», τόνισε ο κ. Ιωάννου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, γιατί οι καλλιεργητές θα υποστούν μεγάλες ζημιές, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτούς εποχή». Την ίδια στιγμή μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους αγρότες της περιοχής Φαναρίου, οι οποίοι βλέπουν ότι μέρα με τη μέρα τα προβλήματα αντί να λύνονται, αυτά αυξάνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: