Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ανοίξτε τους λογαριασμούς…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Μεγάλο το σκάνδαλο στο Νοσοκομείο της Άρτας, με την προμήθεια μηχανημάτων απ’ την εταιρεία SIEMENS… Το είπε και ο διοικητής Γιώργος Λάμπρου, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, για να δώσει εξηγήσεις, για το πώς εξελίχτηκε το μέγα σκάνδαλο και να δηλώσει ότι όσοι φταίνε, θα πληρώσουν…

Τόσους μήνες που είναι στην διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν είχε την τιμή και την τύχη να βγει και να κάνει ανακοινώσεις για κάτι καλό… Ας πούμε για την πρόσληψη κάποιων γιατρών ή την πρόσληψη προσωπικού που έχει ανάγκη το ίδρυμα, θέματα τα οποία συχνά ήταν στην επικαιρότητα, μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατά δεκάδες ερχόταν οι νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άρτας.
Και πλέον στο θέμα μας… Το «σκάνδαλο» της προμήθειας μηχανημάτων ή ότι άλλο έγινε στο Νοσοκομείο της Άρτας, τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να αποκαλυφτούν. Η αρχή να γίνει από τον πρώην διοικητή Κώστα Ντιναλέξη. Να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί του… Και όλων των συγγενών του, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πως έχει στηθεί το «μεγάλο φαγοπότι».
Και να το κάνουν αυτό οι άνθρωποι που δεν σέβονται την προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, που το Νοσοκομείο της Άρτας, έγινε το καλύτερο στην ελληνική περιφέρεια. Και αντί του σεβασμού που οφείλουν, για να προχωρήσουν καλύτερα στο μέλλον, προσπαθούν να σκεπάσουν την ανυπαρξία τους και την αναποτελεσματικότητά τους, με την αποκάλυψη δήθεν σκανδάλων.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει η διαβεβαίωση των επιθεωρητών δημόσιας υγείας, που αναφέρει ότι απ’ τον έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο Άρτας, δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και μπορούσε ο διοικητής να απευθυνθεί σ’ αυτούς, πριν βγει στην τηλεόραση και κάνει ανακοινώσεις.
Όμως είναι της εποχής, η τακτική… Όλα να μετατραπούν σε μια μεγάλη κρεατομηχανή, να βάλουμε σ’ αυτή όσους έχουν προσφέρει, να τους διαπομπεύουμε, για να κρυφτεί η ανυπαρξία όσων μας κυβερνούν και δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον πολίτη.
Και πραγματικά με μεγάλη αγωνία θα ρωτήσουμε.
-Τι έγινε τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο της Άρτας, για την αναβάθμισή του;
Τίποτα απολύτως… Εκτός από δυό τρεις φιέστες, για την εγκατάσταση του νέου διοικητή, οι οποίες τελικά κατέληξαν σε μπούμερανγκ, γι’ αυτούς που τις σκέφτηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: