Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δεν είχαν την ποιότητα που έπρεπε

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ», που κάθε χρόνο διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων και όπως είναι λογικό οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την ποιότητα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, αλλά και για το τι θα απαιτούσαν οι ίδιοι.

Δεν έχουν την ποιότητα που πρέπει και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που έγιναν τα πρώτα χρόνια της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπου όλα έδειχναν ότι η Άρτα, μετά από πολλά χρόνια, θα αποκτούσε έναν θεσμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάλογο με την ιστορία της πόλης, αλλά και της απαίτησης των πολιτών.
Μια κακοσχεδιασμένη αφίσα αναγγέλλει περίπου πενήντα εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία αφορούσε μια βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια στην πλατεία Ζέρβα και όλες οι υπόλοιπες είναι οι ετήσιες εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, κατά κύριο λόγο με παρουσίαση χορευτικών και τίποτα άλλο.
Που είναι η παρέμβαση του Δήμου στον πολιτισμό, είναι το ερώτημα που προκύπτει και η απάντηση είναι απλή. Σκέφτηκαν να κάνουν μια εκδήλωση με πρόσκληση του ρεμπέτη Αγάθωνα και από κει και μετά έβαλαν σε σειρά τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων και αυτό ήταν όλο. Αυτός είναι ο θεσμός «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ» που είχε διαφημιστεί σαν η τομή στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γ. Αθανασούλας, προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση για την ποιότητα των εκδηλώσεων, κάνοντας αναφορά στην οικονομική κρίση, αλλά δεν έπεισε. Γιατί και με τα ποσά που τώρα διατέθηκαν μπορούσαν να γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αποτελούσαν το γεγονός για το καλοκαίρι στην Άρτα.
Όμως η προχειρότητα κυριάρχησε και σ’ αυτή την διαδικασία, για να επιβεβαιώσει την άποψη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, ότι τα πάντα στο Δήμο Αρταίων γίνονται με προχειρότητα και κανένας δεν ενδιαφέρεται για το καλύτερο.
Αλλά πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτα… Ας περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι, με τη νέα δημοτική αρχή, να δούμε κάποια ποιότητα ΚΑΙ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: