Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Θερινός κεραυνός: Στη Ν. ΙΩΝΙΑ η Λαμπρίνα…


ΣΚΑΡΑ: «Σίγουρα η ταλαντούχα αυτή αθλήτρια θα μας λείψει. Της εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους που έχει βάλλει» Με ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος

Κι ενώ είχε γίνει η κλήρωση της Α1 Εθνικής κατηγορίας, την Τρίτη το μεσημέρι είχε σκάσει η είδηση, η οποία και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο του γυναικείου χ/μ, ότι η νεαρή 17χρονη και πολύ καλή αθλήτρια της Αναγέννησης και της Εθνικής Γυναικών Λαμπρινή Τσάκαλου, ξαφνικά μεταγράφηκε στη περυσινή δευταθλήτρια ομάδα της Αθήνας Νέα ΙΩΝΙΑ.
Έτσι, η Αναγέννηση χάνει πολύ από το δυναμικό της και είναι υποχρεωμένη φέτος να καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Η Τσάκαλου σύμφωνα με πληροφορίες και με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από καιρό είχε γίνει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ορμή Πάτρας και της καινούργιας της ομάδας. Σημειώνουμε εδώ ότι η αθλήτρια από το Πέτα, εκτός από καλή αθλήτρια είναι και καλή μαθήτρια η οποία έχει θέσει ως στόχο την είσοδό της στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Σχετικό ολοσέλιδο θέμα είχε αφιερώσει η «Γ» πριν από πέντε περίπου μήνες. Έτσι τόσο η Πάτρα όσο και η Αθήνα διαθέτουν Αρχιτεκτονική Σχολή και τα επαγγελματικά όνειρα της αθλήτριας μπορούσαν να καλυφθούν και στις δύο πόλεις και έτσι να συνδυάσει και τον πρωταθλητισμό. Τελικά επέλεξε την Αθήνα και την ομάδα της Ν. Ιωνίας, όπου σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους «θα παλέψει για το μέλλον της σε κάθε επίπεδο». Η Αναγέννηση από την πλευρά της ποτέ δεν έκοβε το μέλλον κανενός αθλητή είτε στο αντρικό είτε στο γυναικείο και δεν αποτελεί εμπόδιο για την νεαρή πλέι-μέικερ. Μία όμως αθλήτρια που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ σίγουρα έχει το αντίτιμό της και οι δύο ομάδες που την διεκδικούν θα πρέπει να δώσουν την καλύτερη δυνατή προσφορά για να κάνουν δική τους μία τόσο ελπιδοφόρα παίκτρια.

Με ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα γραφεία της Ο.Χ.Ε., η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Στην κληρωτίδα μπήκαν οι Ορμή Λουξ, Νέα Ιωνία, Αναγέννηση Άρτας, Αρίων Πτολεμαΐδας, Άρης Θεσσαλονίκης, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Π.Α.Ο.Κ., Μακεδονικός, Παναιτωλικός και Άρης Νίκαιας. Σύμφωνα με την κλήρωση η Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου την νεοφώτιστη στην Α1 γυναικών ομάδα του ΠΑΟΚ. Σημειώνουμε εδώ ότι στην ομάδα αυτή προπονήτρια είναι η πρώην αθλήτρια της Αναγέννησης Γρηγορία Γκόλια. Η πρωταθλήτρια Ορμή Πάτρας θα αγωνιστεί στο Αγρίνιο με την επίσης νεοφώτιστη στη κατηγορία ομάδα του Παναιτωλικού, η δε Ν. Ιωνία θα μεταβεί στην Πτολεμαΐδα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα του Αρίωνα. Τα υπόλοιπα ζευγάρια για την πρώτη πάντα αγωνιστική είναι: ΑΣ Άρης Θεσ/νικης - ΑΣ Μακεδονικός και Γ.Ν.Ο.Ν. Άρης - ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών. Η Αναγέννηση σύμφωνα με την κλήρωση την 3η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα την Ν. Ιωνία και την 5η αγωνιστική στην Άρτα θα φιλοξενήσει την Ορμή Πατρών.

ΣΚΑΡΑ: Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν αθλήτριες…


Αναφερόμενη στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, η αρχηγός της Αναγέννησης και έμπειρη αθλήτρια Βάσω Σκάρα, δήλωσε στη «Γ» ότι «…ίσως αυτό το πρωτάθλημα να είναι το πιο περίεργο, αν όχι υποβαθμισμένο της τελευταίας δεκαετίας». Αιτιολογώντας αυτή την απαισιόδοξη πρόβλεψή της σημείωσε ότι «…λόγω της οικονομικής κρίσης αφού δεν υπάρχουν χρήματα δεν υπάρχουν και αξιόλογες αθλήτριες για να στελεχώσουν αυτές τις ομάδες».
Μικρή εξαίρεση έκανε για τις ομάδες της Ορμής και Ν. Ιωνίας οι οποίες όπως είπε είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση. Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της Αναγέννησης «…μάλλον βρίσκονται στο ίδιο καζάνι». Όσο αφορά την μεταγραφή της Λαμπρίνας Τσάκαλου σημείωσε ότι «…ίσως να ήταν μια κίνηση τακτικής σ’ ότι αφορά το προσωπικό και αθλητικό της μέλλον. Σίγουρα η ταλαντούχα αυτή αθλήτρια θα μας λείψει. Της εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους που έχει βάλλει», κατέληξε η Βάσω Σκάρα.

Κρανιώτης: Ήταν επιθυμία και της οικογένειας


Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης, Βασίλης Κρανιώτης για την μεταγραφή της Λαμπρίνας Τσάκαλου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υποχρεώθηκε το Σωματείο ώστε να δώσει την συγκατάθεσή του, ώστε αυτή η αθλήτρια να αποχωριστεί γρήγορα την ασπρόμαυρη φανέλα. Το πλήρες κείμενο του Προέδρου Βασίλη Κρανιώτη έχει ως εξής: «Η Αναγέννηση πάντα σέβεται τον κάθε αθλητή/τρια και δεν διστάσαμε να παραχωρήσουμε την Λαμπρίνα, αφού ήταν επιθυμία των δικών της αλλά και της ίδιας της αθλήτριας. Η Λαμπρίνα επέμενε να πάει στην Νέα Ιωνία αφού θέλει να συνδυάσει τον αθλητισμό με τα επαγγελματικά της όνειρα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: