Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Να καθοριστούν οι τιμές του γάλακτος

Το καθορισμό των τιμών του γάλακτος πριν την 1η Οκτωβρίου ζητά ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός "ΔΩΔΩΝΗ" με υπόμνημα του προς το διοικητικό συμβούλιο της Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνεχίσει να παραδίδει γάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θεόδωρο Χάιδο που υπογράφει και το σχετικό υπόμνημα, το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα των τιμών της νέας γαλακτοκομικής περιόδου από 1/10/2010 έως 30/9/2011.
Παίρνοντας υπ' όψιν τις αυξημένες ανάγκες της βιομηχανίας για αιγοπρόβειο γάλα, αλλά και τις τιμές που διαμορφώνονται στο αγελαδινό γάλα σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και τη μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, ζητά οι τιμές της νέας περιόδου να διαμορφωθούν για το πρόβειο 1.30€, για το γίδινο 0.86€ και για το αγελαδινό 0.55€.
"Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας αυτό πριν τη νέα γαλακτοκομική σεζόν, για να συνεχίσει η βιομηχανία να παίζει πρωτοποριακό ρόλο στο καθορισμό τιμών σε όλη την Ελλάδα και να επανακτήσει η βιομηχανία τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς συνεργάτες της που κλονίστηκαν το τελευταίο διάστημα με πολλές ενέργειές σας" αναφέρει το υπόμνημα του Δ.Σ, δηλώνοντας ότι εάν δεν καθοριστούν τιμές πριν την 1/10/2010 δεν θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα, χωρίς να γνωρίζουν ποια θα είναι η τιμή πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: