Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τότε δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Η προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Άρτας, προσφέρεται για χρήσιμες πολιτικές αναλύσεις, αλλά και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την αλαζονεία, που διακρίνει κάποια στελέχη, τα οποία, πολλές φορές χωρίς να το αξίζουν διορίζονται σε υψηλές κομματικές θέσεις και από κει νομίζουν, ειδικά αν το κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Το κυβερνητικό κόμμα, το οποίο θέλει να προβάλλει δικούς του ανθρώπους, για την εκλογή των στελεχών του στους νέους Καλλικράτειους Δήμους, πάει σ’ αυτές τις εκλογές μ’ ένα σωρό προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται απ’ την αίσθηση που έχουν όσοι (νομίζουν) ότι το διοικούν, για τα αυτονόητα.
Αυτονόητο πρώτο είναι ότι δεν μπορεί με την εσωτερική ταραχή που επικρατεί για την παραμονή του γραμματέα στην θέση του με τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει, ως κυρίαρχη, να πορευτεί στις εκλογές. Κι όμως ο ίδιος άνθρωπος προσπαθεί να επιβάλλει λύσεις, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που επιθυμούν οι πολίτες και το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν το Νοέμβριο.
Αυτονόητο δεύτερο είναι ότι σε κάθε περίπτωση που λειτουργεί ένα όργανο, πρέπει και τα μέλη του να έχουν άποψη, η οποία ως τελική απόφαση, θα πρέπει να μετατρέπεται σε πολιτική επιλογή. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν καλούνται τα μέλη να εκφράσουν άποψη, αυτό μοιάζει με διαδικασία εκτόνωσης και από κει και μετά ο καθένας δικαιούται να κάνει την κριτική του στο καφενείο…
Αυτονόητο τρίτο είναι ακόμη ότι ο εκάστοτε ισχυρός βουλευτής, δεν μπορεί να επιβάλλει απόψεις και προτάσεις, αλλά επιβάλλεται να ακούει τις προτάσεις των στελεχών και με βάση αυτές να λειτουργεί.
Όλα τα παραπάνω αυτονόητα δεν τα υπολογίσουν όσοι έχουν το πάνω χέρι, σήμερα στο ΠΑΣΟΚ Άρτας. Και με βάση την προσβολή της νοημοσύνης που επιχειρούν απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι στο παρελθόν τους κατέστησαν ισχυρούς, νομίζουν ότι μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και να εγγράψουν στον απολογισμό τους, θετικές παρεμβάσεις και αποτέλεσμα στην πρακτική τους.
Είναι γελασμένοι και το σίγουρο είναι πως όταν αντιληφθούν αυτά τα απλά πράγματα, τα οποία απ’ τις στήλες της «Γ» κάθε εβδομάδα παρουσιάζουμε, θα είναι πολύ αργά να κάνουν κάτι για να αναστρέψουν το κλίμα που δημιουργείται εις βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: