Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Russian Ballet στο Κομπότι

Ο Δήμος Κομποτίου προσέφερε τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μοναδικής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης από τα φημισμένα Ρωσικά Μπαλέτα "Royal School of Russian Ballet", τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 στις 9 το βράδυ στην πλατεία Νικολάου Σκουφά στο Κομπότι. Το «Royal School of Russian Ballet» ιδρύθηκε το1991 από την Alexandra Antonelli.
Μέχρι εκείνη την εποχή το σχολείο είχε προσφέρει χορογραφική εκπαίδευση σε πάνω από 1000 μαθητές. Η εκπαίδευση του χορογράμματος πραγματώνεται μέσα στη σχολική μονάδα από τις παρακάτω δραστηριότητες: κλασσικός χορός, παραδοσιακός χορός, μοντέρνος χορός. Το Royal School of Russian Ballet δίνει παραστάσεις στις καλύτερες σκηνές του Saint Petersburg και στη Ρωσία. Προσφέρεται ένα διευρυμένο πρόγραμμα Κλασσικού Μπαλέτου, παραδοσιακής σκηνής, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορεί να είναι χορευτές του σχολείου διαφορετικών ηλικιών και σολίστες, παρουσιάζοντας ντουέτα και σόλο χορευτικά.
Η μοναδικότητα του σχολείου έγκειται στο γεγονός ότι οι χορευτικές παρουσιάσεις των παιδιών φτάνουν στο επίπεδο των επαγγελματιών κλασσικού και παραδοσιακού χορού. Η εκπαίδευση ξεκινάει με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών. Δεν υπάρχουν ανάλογες επιδόσεις στην παρουσίαση κλασσικού μπαλέτου από παιδιά. Το σχολείο έδωσε παραστάσεις στα ίδια μέρη με τη σχολή κλασσικού μπαλέτου του St. Petersburg. Στις 17 Αυγούστου του 2004, στους Ολυμπιακούς της Ελλάδας, η σχολή αντιπροσώπευσε την Ρωσία παρουσιάζοντας ένα ρωσικό πολιτιστικό πρόγραμμα.
Το Imperial Russian Ballet School συμμετέχει κάθε χρόνο στην έναρξη ποικίλων πολιτιστικών προγραμμάτων (Σλαβικό Μπαζάρ,απονομή Νicky). Επίσης, συμμετέχει στους χορούς που λαμβάνουν χώρα τα παλάτια του St. Petersburg. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής δημιουργήθηκε μια μοναδική ατμόσφαιρα των 18ου και 19ου αιώνων. Οι μαθητές του σχολείου τραγούδησαν μαζί με Ρώσους και αλλοεθνείς τραγουδιστές όπως N. Baskov, M. Boyarsky, S. Rogozhin, Montserrat Caballe, etc. Κάθε χρόνο το σχολείο οργανώνει εκδρομές σε πολλές διαφορετικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Aμερική, η Γερμανία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όλες οι παραστάσεις, ήταν επιτυχείς.
Βασισμένο στις αρχές του Imperial Russian Ballet School ιδρύθηκε αργότερα το Dance Theater "Baroque". Στο ρεπερτόριό του υπάρχουν πολλά διαφορετικά νούμερα όπως: the polonaise, minuet, σκηνές από το "the court theater. In the Dance Theater "Baroque" συμμετέχουν τα τμήματα αποφοίτων και οι απόφοιτοι του Imperial Russian Ballet School, καθώς και επαγγελματίες χορευτές.
Το 2006, η σχολή διοργάνωσε ένα μεγάλο γεγονός, ένα γκαλά στον Great Catherine Palace. Η ομάδα του σχολικού μπαλέτου παίρνει μέρος κάθε χρόνο στο φιλανθρωπικό κονσέρτο στο Great Catherine Palace.
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται μία χορευτική παράσταση η οποία συνδυάζει διαφορετικές χορευτικές κουλτούρες και συμμετέχουν εκπρόσωποι του St. Petersburg, οι οποίοι είναι θαυμαστές της σχολής. Κάθε καλοκαίρι οι μαθητές του σχολείου διακοσμούν το Rose Festival στο Pavlovsk Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια: