Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Γιατί αργεί η ανακοίνωση των υποψηφίων

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ανέμεναν όλοι ότι, όπως συνηθίζεται, με την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού του και της ιδρυτικής του διακήρυξης, ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Γιώργος Παπαβασιλείου, θα ανακοίνωνε και τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, για να συνοδεύσει αυτή την κίνηση, με την αίσθηση της συμμετοχής παραγόντων, που μπορούν να κάνουν την διαφορά.
Κάποιοι επιμένουν ότι αυτή ήταν η αρχική επιλογή του νομάρχη και των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας, που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της προσπάθειάς τους, αλλά στο τέλος αυτό δεν τους βγήκε. Θεωρούσαν πως θα κάνουν μια ανακοίνωση, η οποία θα υποτιμούσε την σημασία της προσπάθειας, που κάνουν τα στελέχη της ΝΔ (Χρ. Παπαζογλου, Δ. Σκανδάλης κλπ) για την συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού, του οποίου όμως η βάση θα είναι στη ΝΔ και τον σκληρό πυρήνα όσων στήριξαν Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές.
Τελικά η συμφωνία δεν επήλθε και κάποιοι μιλούν για έντονο επεισόδιο πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν.
Αυτά όμως ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στο αποτέλεσμα. Που η πρώτη ανακοίνωση του συνδυασμού, δεν είχε να παρουσιάσει και κάποια στελέχη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία με την παρουσία τους, μπορεί να είχαν την δυνατότητα, να μπερδέψουν την κατάσταση, την εικόνα της απόρριψης που παρουσιάζεται για το εγχείρημα του υποψηφίου δημάρχου.
Κάποια στελέχη, που μπορεί να έχουν σχέση με τα πολιτικά γραφεία και να δείξουν ότι αυτά δεν είναι απέναντι ή για να ακριβολογούμε οι άνθρωποί τους φανατικοί πολέμιοι, που δηλώνουν δημόσια ότι με κάθε τρόπο θα πολεμήσουν αυτή την υποψηφιότητα.
Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει ο υποψήφιος και όσες προσπάθειες κι αν έγιναν έπεσαν στο κενό, δείχνοντας την αδυναμία προσέγγισης σημαντικών και αξιόπιστων στελεχών.
Προφανώς σκέφτηκε ότι το να παρουσιάσει κάποια στελέχη, που επανακάμπτουν απ’ την αποστρατεία, θα ήταν μεγαλύτερο το κόστος. Εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία και έμεινε στην ανακοίνωση ης διακήρυξης και του λογότυπου του συνδυασμού.
Για να δούμε τώρα την επόμενη κίνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: