Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Θα αναπαραχθούν οι ίδιες αντιπαραθέσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ο νυν δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης υποστηριζόμενος απ’ τη ΝΔ, ο καθηγητής Κώστας Βογιατζής, υποστηριζόμενος απ’ το ΠΑΣΟΚ, είναι οι κομματικοί υποψήφιοι στο Δήμο Ζηρού και ακολουθούν ο μηχανικός Γιώργος Ζυγούρης, ανεξάρτητος υποψήφιος, που όμως στηρίζεται από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Φιλιππιάδας Γιώργος Ζάψας, που ανήκει στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στηρίζεται (κι αυτός ) από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, είναι οι πέντε υποψήφιοι για το νέο Δήμο Ζηρού.
Κοινό χαρακτηριστικό όλοι κατάγονται απ’ τον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας και είναι λογικό στον προεκλογικό διάλογο που θα ακολουθήσει, κατά κύριο λόγο, να αναπαραχθούν οι αντιπαραθέσεις που κυριαρχούσαν στον συγκεκριμένο Δήμο και σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα, αλλά άλλες φορές ήταν αιτίες πισωγυρισμάτων.
-Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν, ότι οι αντιπαραθέσεις της πλατείας της Φιλιππιάδας, δεν θα κυριαρχήσουν στο νέο Δήμο και επί πλέον, ότι όλο το εύρος του νέου Δήμου, θα αποτελεί το κυρίαρχο αντικείμενο διαλόγου;
Ας μας επιτρέψουν όσοι ασχολούνται με την διαδικασία αυτή, να δώσουμε μια πρώτη απάντηση, η οποία ας θεωρηθεί και ως αφορμή διαλόγου.
Δύσκολα λοιπόν θα αποφευχθεί η ατέρμονη διαδικασία των αντιπαραθέσεων, με φόντο την Φιλιππιάδα και περισσότερο δύσκολα, υπό το δεδομένο αυτό, ο διάλογος ια την αυτοδιοίκηση, θα περιλάβει την κοινότητα Κρανιάς και το Ανώγειο, που είναι τα όρια του συγκεκριμένου Δήμου.
Και πώς να τοποθετηθεί σ’ αυτή την ατέρμονη αντιπαράθεση ο κάτοικος ενός χωριού της Λάκκας, την στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτές οι αντιπαραθέσεις του ήταν άγνωστες και στην τελική δεν τον απασχολούσαν.
Κατά συνέπεια λοιπόν, τώρα που είναι καιρός και τα επιτελεία των συνδυασμών ετοιμάζονται, αν πραγματικά έχουν στο μυαλό τους, το πραγματικό ενδιαφέρον για όλο το Δήμο, καιρός είναι να εγκαταλείψουν την ατέρμονη και εν πολλοίς άχρηστη αντιπαράθεση που ξεκίνησε.
Και λέμε ότι είναι καιρός ΤΩΡΑ, γιατί μέχρι σήμερα κανένας απ’ τους υποψηφίους δεν παρουσίασε το συνολικό του ενδιαφέρον για όλο το Δήμο.
Αν το πράξουν από τώρα, ίσως έχουν το χρόνο, να καταδείξουν και την διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: