Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Κι άλλο περιστατικό με πρωταγωνιστή Αφγανό μετανάστη, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία απ’ την ομάδα ΔΙΑΣ, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Ο μετανάστης με την υπόσχεση χρηματικού ποσού, έκανε ανήθικες προτάσεις σε ανήλικα αγόρια. Το περιστατικό κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το οποίο στην συνέχεια κινητοποιήθηκε και προέβης την σύλληψη.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα που έχουν προηγηθεί και έχουν καταγραφεί απ’ την «Γ», με την προτροπή να ασχοληθούν κάποιοι αρμόδιοι παράγοντες με το θέμα της παραμονής εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών σε μια μικρή πόλη. Και καταγράφεται το συγκεκριμένο θέμα για μια ακόμη φορά, για να υπενθυμίσουμε σ’ αυτούς που αναζητούν αξιώματα και την εμπιστοσύνη των πολιτών, εν όψει και δημοτικών εκλογών, ότι ημέρα με την ημέρα τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και είναι λογικό να πολλαπλασιάζονται, αφού όλοι τους κάνουν ένα μεροκάματο την εβδομάδα και δεν έχουν ούτε που να μείνουν, ούτε τι να φάνε, αλλά και ότι άλλο απαιτεί η ζωή, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα κερδίσουν με έκνομες πράξεις.
Δυστυχώς όμως και τα πολύ σοβαρά περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε σχέση με την παραμονή των οικονομικών μεταναστών στην πόλη και τα χωριά και τα λιγότερο σοβαρά, δεν έχουν απασχολήσει κανέναν. Ο νομάρχης είναι υποψήφιος δήμαρχος και φτιάχνει συνδυασμό… Που καιρός να βάλει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να ασχοληθεί με το θέμα. Ο δήμαρχος περιμένει το χρίσμα απ’ το ΠΑΣΟΚ… Το ίδιο και αυτός. Και όλοι οι άλλοι παράγοντες, που μπορεί ως εκπρόσωποι κάποιων μαζικών φορέων να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, έχουν το νου τους στις εκλογές, οπότε οι οικονομικοί μετανάστες, ας κάνουν ότι θέλουν. Ας ζουν οι ίδιοι μέσα στα πολλά προβλήματα… Ας ζουν χωρίς τα στοιχειώδη… Αλλά και ας είναι η ζωή τους η ίδια, η αιτία που δημιουργεί τα προβλήματα.
Η συνέχεια είναι γνωστή και σε καμία περίπτωση με ρατσιστική διάθεση η προσέγγιση του θέματος. Όσο κανένας δεν ασχολείται με το γεγονός ότι υπάρχουν χωρίς φροντίδα, εκατοντάδες μετανάστες σε μια μικρή πόλη, το παράδειγμα της Πάτρας, θα είναι κοντά μας.
Έτσι κι αλλιώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Κι αν αυτοί που σήμερα έχουν την ευθύνη για την σωστή λειτουργία της πόλης, να ελπίσουμε ότι τα προβλήματα δεν θα πολλαπλασιαστούν, μέχρι να έχουμε αλλαγή προσώπων σ’ όλα τα επίπεδα και φυσικά να έχουμε ελπίδα, για το τι πρέπει να γίνει και πως οι οικονομικοί μετανάστες, θα επιβιώσουν αξιοπρεπώς στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: