Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ενθουσίασαν τα Μεξικάνικα μπαλέτα

Εντυπωσιακές χορευτικές επιδείξεις από φολκλορικό συγκρότημα του Μεξικού απόλαυσε την Πέμπτη 19.8 το βράδυ το κοινό της Άρτας, στο θέατρο κάστρου, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο του «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ».
Μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων, εικόνας και ήχου, περίπου 20 χορευτές από το Μεξικό, με τις ζωηρόχρωμες παραδοσιακές τους στολές, με ομορφιά, χάρη, κέφι και δύναμη και άλλοι δέκα περίπου μουσικοί και ερμηνευτές, «μετάγγισαν» στους θεατές συναισθήματα και χρώμα παραμυθιού από την κουλτούρα και τη λαϊκή παράδοση της πατρίδας τους.
Ήταν μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση με ήχους από παραδοσιακά μουσικά όργανα, εντάσσοντας στη συλλογή τους μεγάλα και μικρά κοχύλια που χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως μουσικά όργανα, παράγοντας πρωτόγνωρους ήχους. Το φολκλορικό μπαλέτο που έλαβε μέρος στην εκδήλωση είναι γνωστό για την καλλιτεχνική του ποιότητα.
Έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε διάφορες σκηνές του Μεξικού και σε άλλες χώρες και έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις για τη χορογραφία του, το εξαιρετικό του βεστιάριο και τη μουσική. Στο σύντομο καλωσόρισμά του ο αντιδήμαρχος Άρτας Γιώργος Αθανασούλας αναφέρθηκε στη συνεργασία που ξεκίνησε από φέτος ο Δήμος Αρταίων με το Δήμο Λευκάδας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δημότες της Άρτας να παρακολουθήσουν και στο μέλλον τέτοιες ξεχωριστές εκδηλώσεις οι οποίες για πάρα πολλά χρόνια διοργανώνονται με επιτυχία στο Δήμο της Λευκάδας.
Ο κ. Αθανασούλας ευχαρίστησε το Δήμο της Λευκάδας, τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας και την υπεύθυνη των φολκλορικών συγκροτημάτων που με τη βοήθειά τους έγινε εφικτή η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Ο κ. Αθανασούλας συνεχάρη τους συντελεστές για την άριστη και εντυπωσιακή εμφάνισή τους - όπως τη χαρακτήρισε - και εκ μέρους του Δημάρχου Άρτας Πάνου Οικονομίδη πρόσφερε στον εκπρόσωπο της ομάδας μία ανθοδέσμη. Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και με δείπνο που παρέθεσε στο γκρουπ ο Δήμος, στο αναψυκτήριο του Παιδότοπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: