Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Αλώθηκε» με 0-1 από τους Χανιώτες ο Εθνικός

Επόμενη φάση Κυπέλλου: Πλατανιάς-Ηλιούπολη και στη συνέχεια ο νικητής με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς. Παραδέχθηκε ο Μ.Τσίρκοβιτς: Δεν ήμασταν καλοί

Οι ατυχίες που παρουσιάστηκαν ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Φιλιππιάδα, δε στάθηκαν εμπόδιο για τον Πλατανιά να σφραγίσει σε βάρος του τοπικού Εθνικού την πρόκριση για τη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Σωτηρόπουλου στην αρχή του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου, ο Μίκι Τσίρκοβιτς βρέθηκε στη δύσκολη θέση να προβεί σε δύο αναγκαστικές (!) αλλαγές. Επιπλέον, στην αρχή της επανάληψης, στο 48', ο Αργέντης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που έδωσε στους γηπεδούχους το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως η χανιώτικη ομάδα κατάφερε να "κρατήσει" και να πάρει τελικά το αποτέλεσμα που ήθελε, το οποίο προέκυψε μετά το γκολ του Σωτηρόπουλου στο 2ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ένα δεύτερο τέρμα, στο 88', όταν ο Μπαξεβάνης με δυνατό σουτ σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών του Σταυράκη ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε ανατροπή του Σωτηρόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία της χανιώτικης ομάδας είναι τεράστια, αφού ταξίδεψε στη Φιλιππιάδα χωρίς οκτώ "βασικούς" παίκτες και σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ματς, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να φτάσει στη νίκη-πρόκριση, γεγονός που φέρνει πλέον ως επόμενο αντίπαλό της, την Ηλιούπολη, την οποία θα υποδεχθεί εντός έδρας.

Το φιλμ του αγώνα

2' Απ’ ευθείας φαουλ Σωτηρόπουλου και η μπάλα στα δίχτυα του Σταυράκη.
8' Δυνατό σουτ του Μπαρκώση απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Λιούρδης.
10' Σουτ του Παπαδημητρίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Σταυράκης.
34' Φλορένσιο κεφαλιά άουτ.
43' Κοντινό πλασέ του Λέντζου η μπάλα στα δίχτυα του Λιούρδη αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Λέντζου μπλόκαρε στην γωνία του ο Λιούρδης όπως και στις καθυστερήσεις.
48' Δεύτερη κίτρινη στον Αργέντη.
52' Σουτ του Χριστουλάκη άουτ.
54' Σουτ του Ντέτσικα μέσα από την περιοχή λίγο άουτ.
85' Σέντρα του Ντέτσικα, κεφαλιά Φλορένσιο μόλις άουτ.
86' Συρτό σουτ του Μπούρμπου Α. μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λιούρδης.
88' Σουτ του Μπαξεβάνη στο οριζόντιο δοκάρι.

Μίκι Τσίρκοβιτς: Δεν ήμασταν καλοί

Ικανοποιημένος για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του και την "ψυχή που επέδειξαν" είναι ο Μίκι Τσίρκοβιτς ο οποίος θεωρεί πως ο Πλατανιάς άξιζε την πρόκριση και την πήρε. "Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκριση. Είχαμε πολλές απουσίες ενώ στη ροή του παιχνιδιού κάναμε και άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές, τον Κίτσα και τον Κομπογεννητάκη, και οι δύο στο α' ημίχρονο. Δεν ήμασταν καλοί αλλά είχαμε έρθει για να πάρουμε την πρόκριση και την πήραμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κατέθεσαν ψυχή και είχαν αγωνιστική πειθαρχία. Ο Εθνικός δε μας έκανε ούτε μία ευκαιρία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί κι εμείς δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την εικόνα μας. Πιστεύω όμως ότι όταν έρθουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, σίγουρα θα έχουμε άλλη ποιότητα σαν ομάδα".
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ(Ν. Λάππας): Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Μπαλάφας Δ.Α., Κόλλινς, Λέντζος (53' Μπαλάφας Κ.), Μπούρμπος Αλ., Ντέτσικας, Δημουλιάς (71' Μπούρμπος), Φλορέντσιο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μ. Τσίρκοβιτς): Λιούρδης, Αθανασιάδης, Παπαδημητρίου (64' Μπάτζιο), Τσαρτσίδης, Τζανής, Κομπογεννιτάκης (36' Παντελακάκης), Σωτηρόπουλος, Μουνάφο, Χριστουλάκης, Αργέντης, Κίτσας (21' Μπαξεβάνης).

Ευχαριστήριο της ΠΑΕ Πλατανιάς

Η ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ και ειδικότερα τον πρόεδρο Θανάση Λιόντο για την εξαιρετική φιλοξενία που παρείχαν στην ομάδα μας στο περιθώριο του αγώνα για την α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.
Επίσης θα ήθελε ν’ απευθύνει τα ευχαριστήριά της και στον φίλαθλο κόσμο του Εθνικού ο οποίος συμπεριφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο στις κερκίδες, σε καμία περίπτωση δεν προχώρησε σε ακρότητες ενώ χειροκρότησε τους παίκτες του Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: