Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτόγνωρη η αποδοχή…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη η αποδοχή που γνώρισε η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη, για το Δήμο Αρταίων και φυσικά πρωτόγνωρο είναι και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, απ’ όλο το εύρος του νέου Δήμου, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε και έχει ως βασικό της στόχο την σωστή λειτουργία του νέου Δήμου και μέσα απ’ αυτή, την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν, αλλά και την δημιουργία των υποδομών που απαιτεί το μέλλον.
Η αισιοδοξία που υπάρχει, δεν αφορά μόνον τον εκλογικό συνδυασμό του κ. Παπαλέξη. Πρωτίστως αφορά την κοινωνία, η οποία με αυτή την αισιοδοξία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθόλου τυχαία όμως.
Σε μια πόλη που η έννοια της αυτοδιοίκησης είχε υποχωρήσει και οι παράγοντες του Δήμου, υπήρχαν κατ’ όνομα στο Δήμο, για να ασχολούνται με τα λιγότερο σοβαρό θέματα και τα προβλήματα να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται, μια υποψηφιότητα με καθαρή την πρόταση της δουλειάς και της συνεχούς προσπάθειας για το μέλλον, είναι από μόνη της αισιόδοξη και δημιουργεί καλύτερους όρους, για τον πολίτη που αγωνιά για το μέλλον του.
Σε αντίθεση με τα όσα μέχρι τώρα έχουμε δει και έχουμε δει πολλά, η πρόταση του Γιάννη Παπαλέξη, περιέχει το μήνυμα της αισιοδοξίας, τεκμηριωμένο με την πρόθεση της συνεχούς προσπάθειας και με την διάθεση των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν. Αυτό δημιουργεί την δυναμική και απαντάει σε προτάσεις που μέχρι τώρα έχουν ακουστεί και δείχνουν μόνο την προσωπική αγωνία για την κατάληψη μιας καρέκλας στο δημαρχείο και από κει και μετά τίποτα.
Απαντάει με σύγχρονους όρους σε όσους θεωρούν ότι η επίκληση του κομματικού χρίσματος ή τους αξιώματος που σήμερα κατέχουν, μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, παραθέτοντας το απλό αλλά ουσιαστικό ερώτημα:
-Γιατί τα προηγούμενα χρόνια, δεν κάνατε πράξη, αυτά που τώρα προβάλλετε ως προεκλογικό λόγο, ο οποίος θα απαντήσει και στα προβλήματα του τόπου και της εποχής.
Απλά είναι τα πράγματα. Η νέα πρόταση του Γιάννη Παπαλέξη, απ’ την αρχή έπεισε τους πολίτες και αυτοί με την σειρά τους δημιούργησαν την δυναμική που ήθελε ο εκλογικός συνδυασμός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: